nlc.hu
Sztárok

Meghalt Michael Constantine, a Bazi nagy görög lagzi Gus Portokalosa

Elhunyt a Bazi nagy görög lagzi csupaszív sztárja, Michael Constantine

Barátai és családja gyászolja Michael Constantine-t, akit nálunk sokan a Bazi nagy görög lagzi hamisítatlan görög apukájaként ismertek meg.

Legtöbben talán Gus Portokalos szerepében ismerték meg a görög származású amerikai színészt, aki 94 éves korában elhunyt. Michael Constanine hosszú pályafutása alatt több, mint 180 filmben és sorozatban szerepelt, kiemelkedő alakítását 1970-ben Emmy-díjjal jutalmazták. Munkabírása legendás volt: a Room 222-ben több, mint 100 részt forgatott, miközben több vendégszereplést és kisebb szerepeket is vállalt többek között a Szellemhajóban, a Remington Steelben, a MacGyverben vagy éppen a Gyilkos sorokban.

Karen Valentine és Michael Constantine a Room 222-ben kapptt Emmy-díjjal

Karen Valentine és Michael Constantine a Room 222-ért kapott Emmy-díjjal (Fotó: Gettyimages)

Michael Constantine halálhírért az ügynöke nemrég erősítette meg a New York Timesnak, noha a színész augusztus utolsó napján a pennsylvaniai szülővárosában, Readingben halt meg.

Michael Constantine népszerű volt, mint a Bazi nagy görög lagzi flmek görög apukája, Gus Portokalos (Fotó. Getty)

Michael Constantine népszerű volt mint a Bazi nagy görög lagzi-filmek görög apukája, Gus Portokalos (Fotó: Theo Wargo/Getty Images)

„Drága barátom, Michael Constantine, a mi édes Portokalos családunk pátriárkája a mennybe került. Hálás vagyok azért a szeretetért, amit a Windex-szel sertepertélő, szerető apa alakjaként kaptam tőle mindkét Bazi nagy görög lagzi-film és a Bazi nagy görög élet-sorozat forgatásán. Az Emmy-díjas alakítása a Room 222-ben (mert mindannyian olyan tanárt akartunk, amilyen ő volt), egészen a legutóbbi alakításáig Michael igazi csupaszív ember volt. Mindenkire volt ideje, és amikor vele voltál, azt éreztette veled, mintha csak te léteznél. Örökké velünk lesz a szívünkben és a jövő generációinak, akik megnézik a munkáit. Ha Gus Portokalos most itt lenne, azt mondaná, az örökké egy görög eredetű szó. Mert görögül az örökké Yia Panda, és ugye »melyik medve él hosszú ideig? hát a Panda! Ez az, tök görög«” – írta közösségi oldalán Rita Wilson, aki jó barátja volt a színésznek, és a Bazi nagy görög lagzi második részében együtt is dolgoztak.

A Bazi nagy görög lagzi legendás film: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top