nlc.hu
Sztárok

A TikTok népszerűségének titka

Egyre nagyobb teret nyer a TikTok: ,,A 72 éves páciensem úgy ült be a fogászati székbe, hogy látta a videóimat”

Hatalmas népszerűségnek örvend a TikTok napjainkban, nem véletlen, hogy a közösségi oldalon szereplő sztárokat is százezrek követik.

A TikTok lett 2020 legtöbbször letöltött alkalmazása a globális piacon, ezzel átvette a Facebook Messenger első helyét. Sokak szerint ennek az lehet az oka, hogy a karantén, a bezártság miatt nagyon sokan választották unaloműzőnek az applikációt, ami egyre több felhasználót szült, a népszerűsége pedig egyáltalán nem csappant még úgy sem, hogy a világ nagy részén már – részben – visszatért az élet a normális kerékvágásba.

A szakértők szerint az alkalmazás népszerűsége elsősorban a sokszínűségének köszönhető. Gyakorlatilag bármi érdekel a világon, szinte 100 százalék, hogy találsz az adott a témában videót a TikTok-on: legyen szó tudományról, utazásról, táncról, sztárokról, párkapcsolati tanácsokról, de tényleg akármiről. Nagyon sokan foglalkoztak azzal a témával, hogy miért okoz ilyen szintű függőséget az applikáció, ami sem a Facebooknál, sem a Twitternél, de még a Instagamnál sem volt tapasztalható. A TikTok algoritmusa automatikusan olyan tartalmakat sorol előre a nekünk ajánlott videók között, amelyek hasonlóak az általunk korábban megtekintettekhez.

A világ legtöbbek által követett TikTokkere Charlie D’Amelio, akit több mint 123 millióan követnek, majd jön Khaby Lame, akinek 109 milliós tábora van. Érdekesség, hogy a 10 legtöbb rajongóval rendelkező felhasználóból 9 amerikai állampolgár. A magyarok ugyan elmaradnak ezektől a számoktól, azért itthon is találunk olyan felhasználókat, akik értékes tartalmaikkal több tíz-esetleg százezres tömeget érnek el. 

Vivi és Norbi

Vivi és Norbi tavaly április elején kezdtek bele a tartalomgyártásba, ám eleinte ők sem gondolták, hogy ennyien szeretik majd a naponta megosztott videóikat. Ők így emlékeznek vissza az oldaluk indulására. ,,Én(Vivi) itthon voltam, sajnos bezárt az uszoda és Norbinak is pont volt egy hét szabadsága. Szimplán unatkoztunk és akkor döbbentünk rá, hogy a Musical.ly, mint alkalmazás átalakult teljesen. Úgy gondoltuk, a mi bohóckodásunk is elfér ezen a platformon, és amúgy se látják sokan. Meglepetésünkre másnapra 150 ezer megtekintést produkált. Szinte fel sem fogtuk, hogy mi történik” – kezdte a párkapcsolati paródiáikról elhíresült páros. Az oldalukat egyik napról a másikra rengetegen kezdték el követni.

Mi ugyanazok vagyunk akik a TikTok előtt voltunk

Vivi és Norbi

,,Minden nagyon gyorsan történt, időnk sem volt felfogni vagy feldolgozni. Júniusban már úgy álltam vissza dolgozni, hogy 240 ezren követték a mindennapjainkat. Rajongói oldalak tömkelege, kedves üzenetek és motiváló szavak idegen emberektől, rengeteg szeretetet kaptunk már akkor és a lelkesedés nem lankadt azóta sem” – árulta el Vivi.

A kapcsolati paródiák mellett tanácsokat is oszt Vivi és Norbi, akik olyan szituációkat tárnak a követőik elé, ami valóban bármelyik párral megtörténhet. ,,Mi ilyenek vagyunk, viccelődünk és ironizálunk, ugyanúgy viselkedünk, ahogy a mindennapi életünkben. Olyan dolgokat foglalunk bele a videóinkba, amik valóban megtörténtek velünk. Persze érteni kell a viccet és természetesen olykor-olykor fel vannak nagyítva a dolgok a csattanó kedvéért. A kapcsolatunk fő eleme a humor! Mi barátokból lettünk egy szerelmespár lassan 8 éve már! Mi ugyanazok vagyunk akik a TikTok előtt voltunk” – mondja Norbi, majd Vivi is elmondta a véleményét a témában. ,,Dolgozunk, videókat gyártunk, a céljainkért küzdünk, mint mindenki más és fontosnak tartjuk ezt átadni a követőinknek. Példát szeretnénk mutatni azoknak, akik követik az életünket!”

@vivi_es_norbi

Mit kell itt macsóskodni😂 legalább nem úgy néz ki mint az összes többi😂 #hungary #hébaba @nagynorbi2

♬ original sound - Vivien & Norbi

A TikTok-karrierjük kezdete óta gyakran előfordul, hogy tanácsokat kérnek tőlük, amelyekre természetesen készséggel válaszolnak. ,,Rengetegszer előfordul, de nem tudjuk megoldani mások problémáit. Minden ember és kapcsolat más, nem ugyanazok a viták hangzanak el, vagy nem ugyanazokat az élményeket éljük meg. Mint említettük, nekünk kell a humor, hogy tudjunk egymás barátai is lenni. A közösségi oldalakra nem teszünk ki olyan képet vagy videót amiben elcsattanna akár egy csók, ez számunkra már a kezdetek óta fontos szempont” – mondja Vivi. Norbi szerint a szó szerint vett magánéletük nem tartozik senkire, ezért nem is osztják meg az intimebb pillanataikat. ,,Az emberek mégis látják és érzik, hogy tiszta szívből szeretjük és tiszteljük egymást! Példát tudunk mutatni, de olyan tanácsot nem adunk, amire azt mondanánk mi magunk is, hogy >>Ezt fogadd meg tuti beválik!<<“

Hogy mi a céljuk hosszútávon az applikációval? ,,Egyelőre még nem forrt ki teljesen ez a dolog. Minden nap történik valami új velünk, amit a tartalomgyártásnak köszönhetünk. Szeretnénk, ha több időnk lenne az életünk ezen szegmensére, mint amennyi jelenleg rendelkezésünkre áll, de ez még a jövő zenéje” – mondja Vivi és a párja is hasonlóképpen vélekedik. ,,Nyitottak vagyunk és szeretjük magunkat új dolgokban kipróbálni! Amit biztosan tudunk, hogy szeretnénk továbbra is megnevettetni az embereket és példát mutatni a fiatalabb generációnak!”

Ragyogó Mosoly

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy fogorvos ennyire népszerű a TikTok-on, ám Robi videó láttán nincs szükség magyarázkodásra. Az emberek többsége fél a fogorvostól, jómagam is szorongva lépek a rendelőbe, de ha ilyen hozzáértéssel és humorral fordul hozzám az orvos, egyből megnyugszom. Éppen ezt érzem, amikor Robi videóit nézem, aki nekünk mesélt először a TikTok-karrierjéről. 

,,A TikTok platformjával nem olyan rég ismerkedtem meg, körülbelül egy éve. Tetszett ez a pörgős, humoros környezet és rövid időn belül elkészítettem az első videómat a személyes oldalamon, amit persze nem tettem közzé, csak a saját magam és barátaim szórakoztatására készítettem. Minél több videót néztem meg, annál jobban megértettem, hogy a TikTok világa teljesen elvárásoktól és kötöttségektől mentes, szabad világ, ahol elég a nappalid közepén, kezedben a telefonoddal egy pólót a fejedre rakj, hogy egy „nénike” bőrébe búj. Nem kellenek fények, smink, jelmez vagy profi kamera, az ötlet a lényeg. Ez bátorított arra, hogy megosszam a videóimat a nagyközönséggel. Természetesen nem arattam nagy sikert ezekkel a videókkal (jelenleg 62 követőm van a személyes oldalamon), de nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy átléptem gátlásaimon és beléptem egy élő, nyüzsgő közösségbe. És itt nem álltam meg: szerettem volna szakmai oldalról is megközelíteni ezt a világot, így hoztam létre a Ragyogó Mosoly TikTok oldalt” – kezdte Robi, aki szintén gyorsan megszerezte az első pár ezer követőjét és azóta is nő a tábora.

,,Számomra is hihetetlen volt, hogy milyen hamar felpörögtek a számok. Egy hét alatt, 4 videó közzétételével megvolt az első 10 ezer követőm. Nem értettem és a mai napig nem is értem, hogy miért és hogy alakult ez így. Elég volt további 3 hét a követők megduplázásához és nemrég elértem a 30 ezret. Nagyon bátorító, hogy ennyien követnek, és próbálom a számok mögött meglátni az embereket. A mai nap folyamán az egyik idős (72 éves) páciensem úgy ült be a fogászati székbe lenyomatvételezésre, hogy már a videómból látott hányinger csillapító technikát alkalmazta és mondta, hogy várja a további videókat. Számomra egy-egy ilyen tapasztalat többet ér, mint gyarapodni látni a sok nullát a követőim száma végén” – emlékezett vissza a kezdetekre dr. Korodi Róbert, akinek a videóit a páciensei is követik.

@ragyogomosoly

Válasz @ragyogomosoly részére Rejtve van az üzenet, de szerintem meg lehet találni 😉 ##nyalóka ##fogászat ##fogorvos ##hülyefogas ##doktor ##tudomány ##fy

♬ eredeti hang - Ragyogó Mosoly Fogászat

,,Nap mint nap találkozom a követőimmel a rendelőben, de ez nem egy nehéz feladat. Egy kétezer fős kis faluban rendelek, ahol – mint kiderült – elég sokan TikTokoznak. A helyi iskola igazgatója Facebook-bejegyzésben kért meg, hogy a rendszeres iskolai szűrésre filctollal is készüljek, mert 140 diák várja az autogramomat. Természetesen vannak, akiknek a videók hatására sikerült legyőzniük félelmüket a fogászattal szemben és így jöttek el a rendelőnkbe. Távolabbról is érkeztek már hozzám követők, volt olya, aki másfél órát kocsikázott, csak azért, hogy megvizsgáljam. Megmosolyogtató, hogy az ilyen követők szemében én nem csak egy „mezei fogas” vagyok, hanem a TikToker fogorvos.” 

Robi tanácsaira is számítanak a követői, többen írnak neki a kezelésekkel kapcsolatban. ,,Úgy vettem észre, hogy néha csak a lehetősége annak, hogy van valaki, akitől tanácsot lehet kérni, már megnyugtatja az embereket, így próbálok elérhető lenni minden lehetséges kommunikációs felületen és válaszolni a feltett kérdésekre. Mindig nagyon örülök, ha valaki kérdez, de fontos, hogy a páciens pontosan fogalmazza meg a problémáját, mert általános információval ugyan szolgálhatok, de még az alapos leírás mellett is (az esetek nagy részében) szükséges lehet a személyes konzultáció a kérdések megválaszolásához. Erre is kiváló felületet biztosít a TikTok, mivel nem csak írásban válaszolhatok kommentekre, hanem akár live keretében videón keresztül, vagy tömegeket érintő kérdésekben külön videót is gyárthatok” – árulta el Robi, aki a hosszútávú terveiről is mesélt.

,,A fogorvosoktól majdnem mindenki fél és ez érthető is, mivel egy alárendelt helyzetbe kerülünk, amikor a szánkban turkálnak. Véleményem szerint ez a félelem leküzdhető az ismeretek és a kölcsönös bizalom növelésével. A TikTok-oldalon szeretnék minél több fogászati beavatkozást lépéről-lépére megismertetni, válaszolni a felmerülő kérdésekre, segíteni a mindennapos szájhigiénia fenntartásában és mindeközben kialakítani egy olyan légkört, ami alapja lehet egy bizalmi viszonynak fogorvos és páciens közt. Ezek kimeríthetetlen témák, egyszerűen nem lehet eleget beszélni róluk, így nem félek, hogy valaha is kifogynék videó ötletekből. Szeretnék együtt live-ozni minél több TikToker-rel, ahogy erre már volt példa Kulja András doktor úrral. És szeretném, ha mindenkinek Ragyogó Mosolya lenne, így tervben van egy nyereményjáték, melynek keretén belül több otthoni fogfehérítő készletet szeretnék kisorsolni a követőim között.”

LIVI

Livi egy Amerikában élő, magyar felmenőkkel rendelkező TikToker, aki eleinte leginkább angolul kommunikált a követőivel, ám mióta legyőzte az akcentusa miatti bizonytalanságot, nagyon sok tartalmat készít magyar nyelven. Mesélt nekünk a kinti életéről, a tartalomgyártásról és arról is, hogy mi a célja a jövőben az alkalmazással. 

Ahogy sokan, úgy ő is a karantén alatt kezdett el videókat megosztani. ,,Nem volt specifikus oka, hogy elkezdtem használni az app-ot, leginkább szórakozásból regisztráltam. Sok videót néztem és egy idő után megfogalmazódott bennem, hogy nekem is gyártanom kéne tartalmat, szóval úgy döntöttem, minden nap posztolni fogok és meglátom, mire jutok” – kezdte Livi. Arról is beszélt, hogy mennyi időbe telt, mire elkezdett duzzadni a követőtábora.

Amikor Magyarországon jártam, mindig kínosan éreztem magam az akcentusom miatt

Fotó: LIVI twitter oldala

,,Körülbelül egy hónap mindennapos tartalomgyártás után kezdtek el többen követni. Volt pár nagyon felkapott videóm az amerikai oldalakon, de amikor elkezdtem magyarul is beszélni a tartalmaimban, akkor lett egyre több magyar rajongóm is.”

Livi nem tagadja, mivel Amerikában nőtt fel és csak az édesanyjával beszél magyarul, vannak olyan kifejezések, amiket nem ért, viszont mer kérdezni és ez szimpatikus a követőinek is. ,,Nem volt annyira nehéz magyar videókat készíteni, hiszen folyékonyan beszélek magyarul, az anyukámmal is az ő anyanyelvén beszélek. Túllépni az akcentusomon már egy másik dolog, az eleinte nehezen ment. Amikor Magyarországon jártam, mindig kínosan éreztem magam az akcentusom miatt, és sokszor inkább csendben maradtam, minthogy valamit rosszul mondjak. Szerintem nagyon fontos, hogy tudj nevetni magadon, fogadd el a hibáidat és tanulj belőlük ahelyett, hogy rosszul éreznéd magad miattuk. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan követőim vannak, akik kioktatás nélkül magyaráznak el mindent, amit nem értek magyarul, és szívesen tanulnak tőlem, illetve kérdeznek, ha nem értenek valamit angolul” – mondja Livi, akinek nagyon vegyes összetételű a követőtábora, ám most már legalább annyi magyar követi, ahány amerikai.

@liv_iathan

Reply to @_mia._.ludenberg_ I still don’t think I get it but 😃 ##foryou ##fypシ

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

,,Most már nagyon nagy magyar követőbázissal rendelkezem. Amikor elkezdtem a tartalomgyártást, a követőim 50 százaléka amerikai volt, most már inkább 50 százalékban magyarok követnek. Hálás vagyok értük, tényleg nagyon sokat tanulunk egymástól. Az viszont kicsit rosszul érint, hogy a pandémia miatt nem volt lehetőségem Budapestre látogatni és találkozni velük az elmúlt időszakban” – árulta el a TikToker, aki hamarosan újra Magyarországra látogathat.

,,Csupán kétszer jártam Magyarországon korábban, 2016-ban és 2018-ban. Az első alkalommal egy new yorki non-profit szervezet segítségével jutottam el Budapestre, akik minden évben szerveznek ilyen utakat. Szuper lehetőség volt, sok helyre eljutottam: voltam Budapesten, Tihanyban, a Balatonnál, Pécsen, a Hortobágyon és Debrecenben is. De azért még maradt pár hely, amit szívesen meglátogatnék, szóval remélem, a közeljövőben eljuthatok ismét Magyarországra.”

Livi több külföldi követőjét is inspirálta arra, hogy felfedezzék az országunkat. ,,Nagyon sok amerikai követőm írt azzal kapcsolatban, hogy szívesen elutaznának az országba és az én videóim inspirálták őket. Sokszor ajánlom Budapestet mindenkinek, hiszen egy csodálatos úti cél. Gyönyörű, ám véleményem szerint kicsit alul értékelt város, nagyon várom már, hogy újra ott lehessek.”

Livi szeret szerepelni, el tudja képzelni a jövőjét a filmes szakmában, akár egy magyar produkcióban is. ,,Jelenleg arra használom az alkalmazást, hogy kiéljem a kreativitásomat, de szeretném, ha ezáltal megnyílna előttem az út a filmezés és a szórakoztatás felé. Szeretek színészkedni és írni, nagy vágyam, hogy egy magyar, vagy egy magyar-amerikai projektben dolgozhassak a jövőben.”

Lady Szomjas

A fiatal kubai-magyar lány a pandémia kezdetekor hazaköltözött a szüleihez, ekkor kezdett el foglalkozni a TikTokkal. Az online iskola mellett így tudta kiélni a kreativitását: naponta töltött fel videókat, ami hamar megragadta az emberek figyelmét. ,,Az első héten már 10 ezer követőm volt, aztán 3 hónap elteltével már 100 ezer. Folyamatosan posztoltam, szinte minden témában és egyre többen megkedvelték a személyiségemet, mára pedig már több mint 530 ezren követik a mindennapjaimat” – kezdte az nlc-nek Lady Szomjas, akinek a profilján egy idő után – a zömében dicsérő hozzászólások mellett – megjelentek olyan felhasználók is, akiknek nem mindig tetszett, amit csinál.

,,Nem foglalkozom az ilyen kommentelőkkel, nem az én problémám, ha valaki nem szeret. Nem bírhat mindenki, ezt én is belátom, ami nem is baj, hiszen mások vagyunk. Van erre egy mondásom: a hajó akkor süllyed el, ha belemegy a víz. Ha nem megy bele, akkor úszik a vízen. Nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam az emberek, én csak magamat adom, ezért tiszta a lelkiismeretem.”

Jennifer hamar realizálta, hogy a TikTok egy jó bevételi forrás is, bár ő olyan típus, aki szeret több lábon állni. ,,Amikor elkezdett nőni a követőtáborom, egyre több márka megkeresett, hogy ajándékért cserébe reklámozzam a termékeiket. Eleinte nagyon furcsa volt, hogy pont az én nevemmel hirdetnének, de természetesen jó érzés volt, hogy rám gondoltak. Egyre több a megkeresés, de én mindenképp szeretnék több lábon állni. Másfél évvel ezelőtt indult a TikTok-karrierem, nemrég diplomáztam, így már közgazdásznak mondhatom magam és ahogy az már kiderült, az Álarcos énekes és az X-Faktor RTL Moston futó háttérműsorának is én leszek a háziasszonya” – meséli büszkén Lady Szomjas, majd elmondta, mit érzett, amikor kiderült, hogy rá esett a választás. 

@ladyszomjas

Gondoltátok volna?!🤩 @alarcosenekes Nektek ki a kedvencetek eddig?☺️ Nekem a zsiráf🦒🤪!! ##alarcosenekes ##alarcmogott ##ladyszomjas ##🎭 ##fy

♬ original sound - LADYSZOMJAS🌊

,,Nagyon-nagyon boldog voltam, de azért bevallom, kicsit megszeppentem. A TikTok előtt sosem mozgatott a média, teljesen más utat képzeltem el magamnak, nem is hittem, hogy van esély erre. Több castingon részt vettem, közben pedig nagyon megtetszett ez a világ, minden egyes forgatáson tanultam valami újat. Amikor felhívtak, hogy rám esett a választás, hihetetlen érzés volt, hiszen én csak magamat adtam, természetesen viselkedtem, mert sosem tanultam műsorvezetést. Szerencsére jól kijövök az emberekkel, könnyen megnyílnak előttem, és talán ez is hozzásegített ahhoz, hogy megkaptam ezt a munkát. Mindenkit arra biztatok, hogy merjen nagyot álmodni” – mondja Jennifer, aki először az édesapját hívta fel a hírrel, majd az egész családdal és a barátaival is megosztotta az örömét. Úgy fogalmazott, hogy eleinte ő is nehezen hitte el, hogy mi történik vele és a szülei is csak később fogták fel, hogy milyen nagy lehetőségek állnak a lányuk előtt. 

ItsDavidTailor

Szabó Dávid 13 éves kora óta foglalkozik színészettel az iskola mellett, tavaly – hosszú tervezgetés után – mégis úgy döntött, hogy Amerikába költözik és Au Pair-ként dolgozik majd, hogy valóra váltsa az álmait. Mivel nem áll távol tőle a szereplés, regisztrált a TikTok-ra és napi szinten posztol az amerikai kalandról. ,,Rengeteg pozitív komment és visszajelzés érkezett a videóimmal kapcsolatban, amiből láttam, hogy jó az irány, amit képviselek. Kevés magyar fiatalnak adatott meg az a lehetőség, hogy Amerikában éljen, még kevesebben osztják meg a hasonló tapasztalataikat a külvilággal, ezért gondoltam, hogy sokak számára érdekes lehet a videóim központi témája” – kezdte az nlc-nek Dávid, akinek napról napra nő a követőtábora és ezt leginkább annak köszönheti, hogy a követői betekintést nyerhetnek általa egy olyan világba, ami sokakat érdekel. Mégis érdekes kérdés, hogy miért adta fel az itthoni életét és választotta Amerikát.

A TikTok népszerűségének titka

Fotó: itsdavidtailor tiktok oldala

,,Tizenhárom éves koromban álltam először színpadon és beszippantott a színház világa, ebben az évben szerettem bele Amerikába is. Sokszor próbáltam már kijutni, de mindig jött valami akadály. Mégsem adtam fel. Szerencsére tavaly márciusban megtaláltam a módját, hogy kijuthassak Amerikába. Jelenleg AuPairként dolgozom egy nagyon kedves családnál. Az AuPair egy bentlakásos babysitter, aki heti 45 órában gyerekekre vigyáz. Ez nem esik nehezemre, hiszen otthon is sok időt töltöttem a kishúgommal. Elviszem a srácokat iskolába, iskola utáni programokra, néha főzök is nekik, hogy ismerkedjenek a magyar konyhával, bár az nem annyira tartozik a munkakörömbe. Persze nem titok, hogy a jövőben kint is színészettel szeretnék foglalkozni” – részletezi Dávid, akit többen kerestek már meg azzal, hogy meséljen részletesebben is a kinti életéről.

,,Sok embertől kaptam üzeneteket Instagramon, hogy éppen tervezik a kiköltözést, és a videóim segítettek abban, hogy betekintsenek a jövőbeli életükbe. Mások megköszönték, hogy ötletet adtam az amerikai nyaralás megtervezéséhez. Nagyon jól esnek ezek az üzenetek, és jó visszajelzés, mert igyekszem olyan tartalomgyártó lenni, aki inspirál, értéket képvisel, mások számára hasznos információt közöl” – mondja a színészi babérokra törő TikToker, aki a vírushelyzet közepén költözött a tengerentúlra, ám még a pandémia sem akadályozta meg abban, hogy elérje az álmait. 

Az egyik legnehezebb dolog a külföldi életben, hogy az ember távol van a családjától, a barátaitól. ,,Vannak könnyebb és nehezebb pillanatok, de rengeteg új inger ér, érzem, hogy jó helyen vagyok, így könnyebb feldolgozni. Augusztus végén hazautaztam két hétre meglepni a családomat, barátaimat. Senki sem tudott róla. Nagy élmény volt, fel is töltött egy időre! Még azt is sikerült összehozni, hogy a színházas barátokat egy előadás közben, a színpadon lepjem meg – emlékezett vissza Dávid, aki már kint is szerzett barátokat, bár előzetesen azt gondolta, könnyebb dolga lesz. – Szerencsére vannak barátaim kint is, bár őszintén szólva nehezebb barátokat találni, mint hittem. A korombeliek még egyetemre járnak, és a kisvárosban, ahol élek, inkább kisgyerekes családok laknak. Ennek ellenére már sikerült pár barátot szereznem, és már hivatalos vagyok egy egyetemi Halloween buliba.”

Dávid nem titkolt célja megvalósítani az amerikai álmot, külföldön is sikeres színész szeretne lenni. ,,Mindenképp Amerikában maradnék és megvalósítanám a következő álmomat, elindulni a filmszínészet irányába. Terveim szerint ősszel felvételizem a The New York Conservatory for Dramatic Arts iskolába, ahol 2 évig tanulhatnék filmszínész szakon. Ha jól sikerül és felvételt nyerek, megkezdem az ösztöndíj keresést.  Másik célom pedig, hogy szeretnék egy olyan tartalomgyártó lenni, aki tudja inspirálni és motiválni a fiatalokat arra, hogy igenis küzdjenek az álmaik elérésében, hiszen amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. Ez az én kis jelmondatommá vált mióta itt kint élek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top