nlc.hu
Sztárok

Szécsi Debóra: Soha nem hagynánk itt Magyarországot

Cooky párja, Szécsi Debóra: „Ha ezer százalékra tudnám, hogy kislányunk lesz, akkor még belevágnék egy babaprojektbe”

Nemcsak az életben, hanem hamarosan a Dancing with the Stars parkettjén is együtt táncol majd a népszerű pár. Cooky és kedvese szerint nagyon erős a mezőny, ezért nem lesz könnyű dolguk. Kapcsolatukról, a felkészülésükről és mindennapjaikról Debóra mesélt az nlc-nek.

Amikor elvállaltátok a Dancing with the Starst, átgondoltátok, hogyan szervezitek át az életeteket két kisgyerek mellett?

Igen, pontosan ezt tettük. Leültünk beszélgetni arról, hogyan legyenek a hétköznapok. Mi a két fiunk születése óta nullától huszonnégy óráig együtt vagyunk, szóval nekünk nagy logisztikát igényelt az átszervezés. Ráadásul most indul az óvoda Kevinnek, a beszoktatás miatt is elég sok elfoglaltságunk lett. De végül úgy oldottuk meg a táncpróbákat, hogy nagy többségben anyukámék besegítenek, de ha ők nem érnek rá, akkor visszük magunkkal a gyerekeket a próbákra is.

Ismerős szituáció, ez azért nem lehet egyszerű helyzet.

Nem is az, két órát bírnak ki maximum és akkor is fél szemmel figyelni kell rájuk. De mi annyira eltökéltek vagyunk  Christiannal (így hívja a szerelmét, Cookyt– szerk.), szeretnénk a maximumot kihozni a színpadon is.

Cooky és kedvese Debóra együtt táncolnak a Dancing with the Stars műsorában (Fotó: TV2)

Cooky és kedvese, Debóra együtt táncolnak a Dancing with the Stars műsorában (Fotó: TV2)

Komoly táncmúltad van, mióta táncolsz pontosan?

Apukám zenész volt és folyton elkísértem a koncertjeire, hároméves voltam, amikor közöltem a szüleimmel, hogy táncolni szeretnék. Jártam egy táncegyesületbe, majd később elkezdtem versenytáncolni is. Tizennégy évesen táncművészeti suliba mentem, ezért abba kellett hagynom a versenyzést. De ott megtanultam a modern táncokat, a néptáncot, a jazzt, nagyon sokat köszönhetek az iskolának. Aztán elkezdtem show-táncosként dolgozni, Mága Zoltán újévi koncertjein léptem fel és rengeteg turnén vettem részt háttértáncosként. Aztán jöttek a gyerekek és abbahagytam egy időre a mozgást.

Nem hiányzik?

De igen. Most érzem igazán, hogy újra elkezdtem vele komolyabban foglalkozni. Heti ötször próbálunk Christiannal és nagyon jó érzés újra tánccipőt húzni. Ez a nőiességemnek is nagyon jót tesz, itt ki tudom magam élni több szinten is, ugyanis a tánc ad egyfajta tartást, nagyon nagy koncentrációt igényel és jól el tudom magam engedni egy-egy előadás alatt.

Mennyire nehéz úgy táncolni, hogy a szerelmed a partnered a parketten?

Mi már egy nagyon összeszokott páros vagyunk, ezért szerintem nekünk ez könnyebbséget jelent. Az igaz, hogy mindketten makacs természetűek vagyunk, de Christian nagyon jó alany. Olyan akaraterőt látok benne, amit még soha. Minden lépést szeretne profin csinálni, addig gyakorol, míg valami nem megy neki tökéletesen. Mivel profi szinten szeretne teljesíteni, ezért megfogadja mindenben a tanácsomat. Néha összekapunk egy-egy dolgon, de összességében nem vagyunk egy veszekedős pár. Szerintem a táncainkban érződni fog majd, hogy mennyire nagy egység van köztünk. Ez szerintem fontos egy produkciónál.

Hazaviszitek a próbát? Előfordul, hogy a konyhában táncra perdültök?

Nem. Ezt az elején tisztáztuk, hogy a próbák csak és kizárólag a táncteremben lesznek. Ha otthon vagyunk, akkor csakis anya és apa vagyunk. Nálunk a gyerekeké a főszerep, és ettől nem is szeretnénk eltérni.

Hogyan nevelitek a fiúkat? Szigorúak vagytok?

Mivel nekem nagyon fontos a család, szeretném átadni a fiainknak azt a nevelést, amit én is kaptam, hogy ugyanolyan szeretettel viszonyuljanak a szüleikhez, mint én az enyémekhez. Anyukámmal és apukámmal napi kapcsolatban vagyok, egy héten egyszer pedig látnom kell őket. Fantasztikusan neveltek, nálunk nem volt egész napos óvoda sem, elalvás előtt elhoztak, és nagyon sokat foglalkoztak velem. Szoros velük a kapcsolatunk, és szeretném ezt átadni a gyerekeinknek is. Egyébként sok mindenben szigorú vagyok, például azt megkövetelem tőlük, hogy evésnél mindig üljenek le az asztalhoz. Mert nagyon félek, hogy ha mozgás közben esznek, félrenyelnek. És igen, én is tudok kiabálni, ha éppen már olyannyira elhatalmasodott közöttük a játék, hogy egymás épségét veszélyeztetik. Vannak szabályok, amiket be kell tartani, de egyébként nem tartom magunkat szigorú szülőknek.

Mennyire nehéz most a két fiúval?

Amikor a második gyermekünk született, borzasztóan nehéz időszak volt. Össze kellett szokniuk a fiúknak, és szerettem volna én mindenben helytállni. Christian rengeteget segített nekem, ő egy mintaapa. Nálunk nincs olyan, hogy anyás vagy apás a gyerek, mindkettőnket egyformán szeretnek. Az ovis beszoktatásnál is kérte Kevin, hogy egyik nap én, másik nap az apukája menjen be vele. Egyébként, most, hogy már Natán nagyobb, így egyre jobban eljátszanak egymással a srácok. Szerintem egyre könnyebb lesz. 

Terveztek harmadik gyereket?

Most így teljes a családunk, de ha ezer százalékra tudnám, hogy kislány lesz, akkor még belevágnék egy babaprojektbe. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

A fiúk hogy állnak a nyelvtanulással? Beszélnek már franciául?

Christian sokat beszél nekik az anyanyelvén, de igazából szerintem majd az iskolában fognak perfektül megtanulni. Akkor fogok én is jobban ráfeküdni a francia nyelvtanulásra, hogy tudjak nekik segíteni.

Nem gondolkoztatok soha, hogy külföldre költözzetek?

Nem, nekem annyira fontos a családom, hogy nem hagynám őket itt soha.

Cooky és a felesége, Szécsi Debóra (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Cooky és a felesége, Szécsi Debóra (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Milyen a kapcsolatotok Christiannal?

Már öt éve együtt vagyunk, de néha úgy érezzük, olyan, mintha húsz éve együtt élnénk. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül és szerintem nagyon jól összeillünk. Nincsenek nagy veszekedéseink és a féltékenység is távol áll tőlünk. Szeretjük egymást és megbízunk egymásban maximálisan. Christian egy nagyon intelligens férfi, akire minden pillanatban felnézek. Ő nekem a nagy ő, ezt soha nem tagadtam. Ráadásul iszonyatosan jól főz, isteni töltött káposztát készít. (nevet)

Mit vártok a Dancing with the Starstól?

Nagyon erős a mezőny, ezért nem úgy indulunk neki, hogy megnyerhetjük. Szeretnénk sokáig táncolni, mert ez egy olyan közös szerelem lett, ami eddig nem volt az életünkben. Bízunk benne, hogy sok koreográfiát megmutathatunk a nézőknek, és reméljük, szeretni fognak minket.

Nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top