nlc.hu
Sztárok

Meghalt Póka Egon

Meghalt Póka Egon, a magyar blues legendás alakja

Póka Egon hosszú betegség után, 68 évesen hunyt el.

68 éves korában, hosszú betegség után meghalt Póka Egon – közölte a hírt a Magyar Zene. A Máté Péter-díjas magyar basszusgitáros 1978-tól 1993-ig a Hobo Blues Band tagja, 1997-től 2009-ig a P. Mobil tagja, utána a Póka Egon Experience vezetője. A budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskola alapítója, igazgatója volt. 

Az Indexnek nyilatkozott a zenész jó barátja, Deák Bill Gyula, akit lesújtott a hír. „Még nem tértem magamhoz a hír hallatán. Nehezen találok szavakat. Hatalmas művész és nagyon jó ember volt. Csodálatos dalokat írt, és a blues műfajban a világ egyik legjobb basszusgitárosa volt” – mondta.

Póka Egon lánya a közösségi oldalán búcsúzik édesapjától. „Tegnap éjjel alapjaiban változott meg a világ. Elment egy csodás ember, valakinek egy rocklegenda, egy hűséges barát, egy szívvel-lélekkel vezető, egy társ, egy példakép. Tegnap éjjel elment az Apukám. A világon téged szeretlek a legjobban, Legyen neked könnyű a föld” – írta.

póka egon

Meghalt Póka Egon (Fotó: Smagpictures)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top