Galambos Lajos nem hagyja annyiban az ítéletet: „Ezt eddig sem volt könnyű megélni”

V.V.V. | 2021. Szeptember 16.
Nem adja fel Galambos Lajos, tovább harcol az igazáért. A zenész ügyvédje és az ügyész is fellebbez az ítélet ellen.

Majdnem hat évig tartott Galambos Lajos büntetőpere, amíg eljutott az elsőfokú ítéletig. 2015-ben 125 napot előzetes letartóztatásban töltött a zenész a székesfehérvári börtönben, és ahogy kilépett a kapun, a rá váró újságíróknak azt mondta: nem azon csodálkozik, hogy kiengedték, hanem hogy bevitték. 

„Harcolok az igazamért, mindaddig, amíg erőm engedi. Nem adom fel. Nagyon váratlanul ért ez az ítélet, én személyeskedéseket is éreztem a felolvasásban, hogy nem átlagos körülmények közt éltünk a vidéki otthonunkban. Ezt a vidéki otthont annyiért vettem, amennyiért Budán egy lakást eladtam egyébként, és talán nem is egy átlagos ember vagyok és nem is egy átlagos munkát végeztem, sohasem, ameddig eljutottam a színpadig.”

Most, a jogerős ítéletig, a másodfokú eljárás végéig marad a bizonytalanság, hogy vajon a tegnap elhangzott két év és 10 hónap börtönbüntetés, valamint a tetemes anyagi kártérítés valóban Galambos Lajos ügyének a végső lezárást jelenti-e. 

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi évek óta tartó pere még nem ért véget

„Ezt eddig sem volt könnyű megélni. Erős embernek tartom magam, én azt gondolom, ennek a meccsnek még nincs vége, ez most félidőhöz jutott, és be fogom bizonyítani az igazamat, a bíró úgy érzem, hogy a papírformáját hozta és az ügyészség fele húzott. (…) Egyedül maradtam és addig harcolok az igazamért, ameddig erőm engedi.”

A vádlottak ügyvédei arról beszéltek, hogy a vádirat feltételezéseken, fikciókon alapul és nem sikerült a bűnösséget bizonyítandó, meggyőző tárgyi bizonyítékokat felmutatni. Galambos ügyvédje fellebbez az ítélet ellen, felmentésért, enyhítésért, hatályon kívül helyezésért. Az ügyész, aki eredetileg hét év letöltendőt kért, most a büntetés súlyosbításáért fellebbezett. 

Galambos Lajos mögött nagyon nehéz időszak áll: 

Exit mobile version