nlc.hu
Sztárok

Mihalik Enikő szerint nem könnyű anyának lenni

Mihalik Enikő olykor megkérdőjelezi, hogy jó anya-e

Mihalik Enikő sejtette, hogy nem lesz könnyű az anyaság, de azt nem gondolta, hogy a felelősség ilyen súllyal nehezedik majd rá.
mihalik enikő

Mihalik Enikő két hónappal a szülés után nyíltan vallott arról, amivel sok ezer nő küzd a szülés után: mennyire nehéz megbirkózni a hirtelen jött felelősséggel. 

Azt is bevallotta, hogy most vékonyabb, mint a teherbeesése miatt, ami nagy valószínűséggel összefügg a szoptatással, és a szülés utáni depressziójával. Azt mesélte, bár gondolta, hogy nehéz lesz, de azt nem, hogy ennyire.

„És bár napról-napra sokkal jobb, ahogy fejlődik a kisbabám és egyre több dolgot képes csinálni, például rám mosolyog, elvan magában 5-10 percig, amíg el tudok mosogatni, vagy be tudom dobni a ruhákat a mosógépbe, ez már mind hatalmas segítség. Arról nem is beszélve, hogy a mosolygása, az, hogy ha már nem sír önkéntelenül egyfolytában, az már nekem egy hatalmas pozitív visszajelzés, ami nagyon sokat segít abban, hogy megerősítsen, mégis valamit jól csinálok akkor is, ha nehéz, vagy fáradt vagyok.”

 

„Nagyon sokszor megkérdőjeleztem, hogy vajon jó anya vagyok-e és valóban van, hogy sokszor elsírom magam”

 

– mesélte a modell, majd elmondta azt is, hogy két oka is van annak, hogy sír: van, hogy a boldogság, van, hogy a kétségbeesés csalja elő a könnyeket. Ám szerinte ezen nincs mit szégyellni, teljesen természetes az, hogy egy anyukának vannak kétségei saját magával kapcsolatban is.

Bevallása szerint arról már leszokott, hogy kismamablogokat bújjon, rájött ugyanis, hogy felesleges, hiszen nincs két egyforma nő, anya, mindenki máshogy működik és boldogul szülés után. Nincs általános recept.

Enikő egyébként a szüléséről is beszélt korábban. Erről itt tudtok bővebben olvasni.

Forrás: Bors

Fotó: Mihalik Enikő ( Instagram)

Még több cikk gyermeknevelés témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top