nlc.hu
Sztárok

Új műsora kapcsán mesélt Szily Nóra

Szily Nóra: “Miután hazamentem, megéreztem, hogy anyu elment”

Mindig hitt a megérzéseiben Szily Nóra, akinek a legjelentősebb megérzése egy tragikus eseményhez köthető.

Testhezálló beszélgetéssorozattal jelentkezik Szily Nóra: a pszichológus végzettségű újságíró a Mindennapi Pszichológia és a Várkert Bazár új, Metszet című rendezvényszériájának műsorvezetője lesz. Az emberi működés különböző aspektusairól szóló beszélgetéssorozatban egy szakértő és egy témában jártas ismert ember segítségével arra keresik a választ, hogy káros-e a pletyka, vagy, hogy átok, esetleg áldás-e a perfekcionizmus. A sorozat első részében a hatodik érzékként is emlegetett rejtélyes intuícióról lesz szó.

Szily Nóra megérezte édesanyja halálát

Szily Nóra megérezte édesanyja halálát (Fotó: smagpictures)

„Mindannyiunknak volt része már része olyan különös élményben, hogy gondoltunk valakire, majd hirtelen megcsörrent a telefon és ő volt a vonal végén, vagy megéreztük a távolból, hogy történt valami fontos. Mai tudásunk szerint a jövőbe látás képessége nem létezik, akkor mégis hogyan lehetséges mindez?” – tette fel a kérdést Szily Nóra. „Amikor pszichológiából diplomáztam, az intuícióról még egyáltalán nem tanultunk, de mára az agykutatás eredményeinek köszönhetően többet tudhatunk az elme titokzatos működéséről” – mondta.

A műsorvezető intuitív személyiségnek érzi magát, legjelentősebb megérzése egy tragikus eseményhez köthető.

„2019 május elsején vidékről rohantam haza, ott ültem egész nap az édesanyám ágyánál a hospice házban, majd este, miután hazamentem, megéreztem, hogy elment. Nem sokkal később csengett a telefon és közölték velem a hírt” – emlékezett vissza Szily Nóra, aki nagyon kíváncsi arra, hogyan vélekednek a jelenségről a beszélgetőtársai. Az újságíró Prof. Dr. Németh Dezső egyetemi tanárral, kognitív pszichológussal, a téma szakértőjével és Dragomán György József Attila-díjas íróval, műfordítóval vitatja meg az intuíció kérdését.

Szily Nóra úgy érzi, hogy a sok szempontból nehéz másfél év után ez a feladat igazán jól illik hozzá. „Büszke vagyok erre a felkérésre, hiszen a Metszet tökéletesen lefedi azt, aki vagyok. Bár pszichológusként végeztem, moderátorként leszek jelen. Hiszek benne, hogy ezek a beszélgetések építő jellegűek lehetnek mindenki számára, akit érdekel az elme, a szellem, maga az ember működése” – mondta Szily Nóra.

A megújuló Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös programjának első beszélgetése a Hatodik érzék vagy nem tudatos tapasztalat? Intuíció és emlékezet címet viseli és szeptember 23 -án este lesz.

Szily Nóra Prof. Dr. Németh Dezső egyetemi tanárral, kognitív pszichológussal, a téma szakértőjével és Dragomán György József Attila-díjas íróval, műfordítóval vitatja meg az intuíció kérdését

Szily Nóra Prof. Dr. Németh Dezső egyetemi tanárral, kognitív pszichológussal, a téma szakértőjével és Dragomán György József Attila-díjas íróval, műfordítóval vitatja meg az intuíció kérdését

A megérzésről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top