nlc.hu
Sztárok

R Kellyt bűnösnek találták zsarolás és szexkereskedelem vádjában

R Kellyt bűnösnek találták zsarolás és szexkereskedelem vádjában

Az esküdtszék bűnösnek találta R Kellyt, aki évtizedeken át zsarolt és szexuális kihasznált fekete nőket és lányokat.

Az esküdtszék bűnösnek találta R Kellyt abban, hogy az énekes egy chicagói központú bűnszervezet vezetőjeként évtizedeken át zsarolt és szexuálisan kihasznált fekete nőket és lányokat – írja a Guardian.

A hét férfiből és öt nőből álló testület mind a kilenc vádpontban bűnösnek találta hétfőn az 54 éves énekest. A Robert Sylvester Kelly néven született férfi hosszú ideig el tudta kerülni a felelősségre vonást, de a 2019-es Surviving R Kelly című dokumentumfilmnek újra felszínre került a nők történetei, hónapokkal később pedig letartóztatták az énekest.

R Kelly

R Kelly a bíróságon Chicagóban 2019. szeptember 16-án (Fotó: Antonio PEREZ / POOL / AFP)

A hathetes tárgyalássorozatban gyakran sokkoló tanúvallomásokban mutatták be, hogy R Kelly hogyan bántalmazott nőket, lányokat és fiúkat. Gloria Allred, Kelly néhány áldozatának ügyvédje azt mondta: az összes ragadozó közül, akikkel találkozott – beleértve Harvey Weinsteint és Jeffrey Epsteint „R Kelly a legrosszabb”.

R Kelly tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. Az ítélethirdetést május 4-re tűzték ki, az énekes akár 20 év börtönbüntetést is kaphat.

R Kelly az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top