nlc.hu
Sztárok
Széchenyi Beatrix grófnő halála

Elhunyt Széchenyi Beatrix grófnő, Széchenyi István dédunokája 90 éves volt

Széchenyi István leszármazottja 1956-ban menekült el Magyarországról.

Elhunyt Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő. Széchenyi István leszármazottja 90 évesen, Regensburg városában halt meg – írja a Magyar Nemzet.

Beatrix von Schönburg-Glauchau

Beatrix von Schönburg-Glauchau (jobbra) a 2016-os regensburgi operagálán a lányaival, Gloriával (balra) és Mayával (középen) – Fotó: Isa Foltin/Getty Images

A magyar származású grófnő Széchenyi István gróf, államférfi és társadalmi forradalmár, dédunokája volt. Fiatalasszonyként 1956-ban a magyar kommunista megtorlás elől menekült Németországba. 1957-ben házasságot kötött Joachim Schönburg-Glauchau gróf német újságíróval, aki 1998-ban hunyt el.

Egy, az otthonában történt esést követően a müncheni városi klinikán sikeres műtéten esett át. Törékeny egészségi állapota következtében a regensburgi „Barmherzigen Brüder” kórházban kezelték tovább, amelyet ezt követően már nem tudott elhagyni” – közölte lánya, Gloria von Thurn und Taxis hercegnő.

Olvass még Széchenyi Istvánról, a legnagyobb magyarról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top