nlc.hu
Sztárok

Stohl Luca: Átigazoltam egy másik csatornához

Stohl Luca: „Még a levegő is másképp járt az esküvőnkön”

Stohl Luca élete nemrég gyökeresen megváltozott, feleség lett és közben csatornát is váltott. A műsorvezető és egyben táncos számtalan tervvel vág neki az ősznek, az nlc-nek mesélt az életéről.

Pár napja újra színpadon állhattál, a Nagy Gatsbyben táncoltál a Vígszínházban. Milyen volt újra a világot jelentő deszkákon állni?

Felemelő. Annyira érezhető volt, hogy a közönség ki van éhezve a színházra. Másképp tapsoltak, másképp reagáltak, másképp nevettek. Nagyon jó élmény volt. Ezt a művet már a Covid előtt bemutattuk, de most újra színpadra vittük. Azt hiszem, nemcsak a nézőknek, nekünk is maradandó, csodálatos élmény volt.

A színház marad az életedben?

Igen, abszolút, futnak más darabjaim is, táncosként szeretnék még színpadra állni. A tánc szerintem mindig is életem része lesz, amíg tudom, nem szeretném abbahagyni. Most a tévénél volt nagy változás. Átigazoltam a TV2-től a 168 órához. Az új feladat rengeteg tanulással jár, amit nagyon élvezek, a kollégáim között pedig Fiala Jánost, Szilágyi Jánost, Csernus Imrét és nem utolsó sorban M. Kiss Csabát tudhatom.

Milyen műsort bíztak rád?

Az lesz a címe, hogy Szenzitív, egy beszélgetős műsor, ami komolyabb témákat is érint.

Miért döntöttél a váltás mellett?

Amikor M. Kiss Csaba felhívott és elmondta, hogy számítanának rám egy induló műsor kapcsán, nem tudtam nemet mondani neki. Ez egy új kihívás számomra és látom benne a fejlődési lehetőséget. A tanulni akarás vitt előre, és az, hogy más témában is beszélgethetek majd emberekkel, mint eddig a kereskedelmi csatornánál. Nem leszek politikai újságíró, de mégis közelebb kerülök a közélethez, komolyabb témákhoz.

Stohl Luca

Forrás: TV2 Sajtószoba

Nem volt nehéz otthagyni a TV2-t? Több műsorod is volt ott?

Az utóbbi időben a Tények Pluszban, a Brandépítőkben és az Innovátorban dolgoztam, természetesen hosszú évek után nem könnyű az elválás, mert mindhárom stábbal összeszokott csapat voltunk. De soha nem tudhatom, kivel fogok még együtt dolgozni, szóval ezt el kellett engednem.

Ha ilyen nagy szakmai döntés előtt állsz, megbeszéled édesapáddal, Stohl Andrással?

Igen, természetesen, hosszú beszélgetéseken vagyunk túl, mérlegeltük azt, hogy hosszú távon mi a jobb nekem és mindenben támogatott. De nemcsak apukámmal, a férjemmel és a családommal is átbeszéltem a helyzetet. Nem szoktam hirtelen felindulásból választani, mindent mérlegelek, mielőtt meghozom a végleges döntést.

A férjed szót eddig még nem használtad. Jó érzés feleségnek lenni? Nemrég volt az esküvőtök, ami tökéletes titokban zajlott.

Abszolút jó érzés, hogy most már férjemként szólíthatom őt és nem a páromnak. Nem mondom, hogy másképp keltünk fel az esküvő utáni reggelen, de igen, egy megnyugtató melegség van azóta bennem. Jó érzés házasságban élni.

 

Olyan volt az esküvőtök, mint, amit megálmodtál?

Igen. Ahogy mondod. Szerettünk volna elvonulni, és Noszvajon találtunk egy mesebeli helyet, ami tökéletes választás volt. Szűk családi és baráti körben ünnepeltünk, egy fantasztikus hétvégét töltöttünk el együtt. Nagyon jó volt a hangulat, a szertartás is meghitt volt. Rengeteg szeretet vett minket körül, valahogy azt éreztem, még a levegő is másképp járt. Felejthetetlen élmény volt mindenki számára.

Stohl Luca: "Még a levegő is másképp járt az esküvőnkön"

Fotó: magánarchívum

Most már átadtad a stafétát a húgaidnak, nemsokára az ő lagzijukra mehettek.

Csak remélni tudom, hogy olyan csodás párt találnak majd maguknak, mint én. Egyébként rajtuk látom mindig az idő múlását. Olyan komoly felnőttek már a lányok és a fiúk, hogy néha én is ámulok és bámulok. De hát én is harminc leszek jövőre.

 

Félsz ettől a számtól?

Nem foglalkozom vele, most minden időmet a munkám, a karrierem építése tesz ki. Az új helyen szeretnék bizonyítani. Persze nem feledkezem meg a családomról sem.

Nászúton voltatok?

Nem, nem volt időnk, de szeretnénk a télből a nyárba utazni. Persze függ a vírushelyzettől is, hogy hová tudunk majd menni január környékén. Nagy utazók vagyunk, ezért biztosan bepótoljuk ezt is.

Sokat jár össze mostanában a családotok? Négy testvér mellett nehéz összehozni mindenkit?

Az október az ünneplésről szól. Most lesz a születésnapom, a férjem szülinapja, az öcsémé, Franciskáé a napokban volt, szóval mostanában folyamatosan ünnepelünk valakit. Nagy nálunk a családi összetartás, nincs olyan, hogy valaki kimarad egy összejövetelből. Büszke vagyok a családomra és a testvéreimre, nem lenne ilyen szép az életem, ha egyke lennék.

Stohl Luca

Forrás: magánarchívum

Van időd most magadra?

Az elmúlt időszakban sok időt töltöttem a színházban a felújító próbák miatt, az volt a legjobb edzés számomra. De emellett járok futni, edzőterembe is és szeretek jógázni. A mozgás mindig is életem része lesz, úgy, ahogy a tánc is.

Nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top