nlc.hu
Sztárok

Marcia Cross akkor és most

Marcia Crosst nem kímélte az élet, de az 59 éves színésznőn ez kicsit sem látszik

Marcia Crosst, a Született feleségek mindig szigorú Breejét nem kímélte az élet, sok nehézséggel kellett szembenéznie.

Marcia Crosst leginkább a Született feleségek című sorozatból ismerhetjük, de azért előtte is elért sikereket. Például az Everwood sorozatban dr. Linda Abbott szerepében, vagy a ‘90-es évek ikonikussá vált sorozatában, a Melrose Place-ben dr. Kimberly Shaw karaktereként láthattuk, aki egyértelműen megérdemelte volna a sorozat pszichopatájának címét. A színésznő az utóbbi években a végbélrákja miatt került sokszor címlapokra, nem kímélte az élet, de töretlen jókedvét a nehézségek között is sikerült megőriznie.

A Lila Akác köz

Marcia Crosst a Született feleségek című sorozatban Bree Van de Kamp szerepében zártuk végleg a szívünkbe, még akkor is, ha a karakter olykor túl szigorú volt az ízlésünkhöz. Az utolsó évad előtt Marcia Cross az nlc-nek adott interjújában így beszélt az életét 8 évadon át meghatározó sorozatról: „Megérkezni a díszletbe – függetlenül attól, hogy épp mennyire fáradt voltam vagy milyen problémáim akadtak – mindig csodálatos érzés volt. Nem volt olyan nap, hogy ne éreztem volna hálát azért, hogy itt lehetek. Otthon éreztem magam. Amikor a kapu kinyílt, minden reggel integettem az őrnek, és fantasztikus érzés volt tudni, hogy ide tartozom, és van egy csodálatos munkám. Ez olyasmi, ami az életben csak ritkán, sőt gyakran csak egyszer adatik meg, ezért ki kell élvezni ezt az állapotot.”

Megnyugtató, hogy sok esetben a színésznő sem értett egyet az általa játszott karakter cselekedeteivel, erről is mesélt az interjúban: „Jó néhány alkalommal térden csúsztam Marc Cherry előtt, és könyörögtem, hogy »Kérlek, csak ezt ne kelljen megtennem«, és ő mindig azt válaszolta, hogy »Meg kell tenned. Tedd meg értem. Tudom, hogy így lesz jó«, és tényleg mindig igaza volt.”

Ilyen volt Marcia Cross

Marcia Cross 1985-ben és 2019-ben (Kép: Getty Images)

Anyaság 40 felett

Marcia Cross 2007-ben, 44 évesen szült, ám egy 2012-es interjú szerint egyáltalán nem áll szándékában a késői gyermekvállalás mellett kampányolni. Ikerlányait, Edent és Savannah-t az élet csodáinak tartja, de ettől még nem akart a 40 év feletti szülés arca lenni: „A 40-es éveinknek már nem a gyerekszülésről kellene szólnia, nem ekkor kellene észbe kapni”nyilatkozta  a most már 59 éves színésznő.

A mesterséges megtermékenyítés miatt még a nászútról is lemondott a házaspár az esküvő után. Nem volt könnyű a terhesség, a színésznő magas vérnyomás miatt az utolsó heteket már veszélyeztetett terhesként az ágyban töltötte, majd sürgősségi császármetszéssel hozták  világra a lányait. Az interjúban Marcia Cross így mesélt erről: „Minden nagyon gyorsan történt, nem volt időm megijedni. De jól sikerült, és imádok anya lenni. Igaz, sokszor kimerültnek érzem magam, de a hiányzó energiákat bölcsességgel tudom pótolni.” 

Marcia Cross 1987-ben
Megnézem
Összes kép (7)

Nem kímélték a betegségek

Marcia Cross életét a rákbetegségek árnyékolják be már 1993 óta, amikor az első férjét, Richard Jordant elvesztette agydaganat miatt. A színésznőt borzasztóan megviselte férje halála, utána sokáig nem volt párja, úgy érezte, elkerüli a boldogság. Szerencsére erre rácáfolt az élet: 2005-ben megismerte Tom Mahoney-t, akivel 2006-ban össze is házasodtak, rá egy évre pedig megszülettek az ikrek. A lányok születése után alig két évvel, 2009-ben azonban Mahoney-nál rákot diagnosztizáltak, amit sikeresen legyőzött, ám pár évvel később, 2017-ben Marcia Cross is kapott egy diagnózist a végbélrákról. Utóbb kiderült, hogy mindkettejüket ugyanaz a daganatkeltő vírus, a HPV támadta meg, amiről így vallott a színésznő: „Nem hittem, hogy bármi bajom van, mert nem volt semmi tünetem. Aztán egy anális vizsgálatkor a doktornő azt mondta, ne aggódjak, bármi is a bajom, az gyógyítható. Fogalmam sem volt, miről beszél.”

Amióta kiderült, hogy mindketten a HPV-vírus miatt lettek daganatos betegek, azóta a házaspár amellett kampányol, hogy minél többen oltassák be magukat a vírus ellen, és a lányaiknak is beadatták 13 éves korukban a HPV elleni oltást (a betegség szexuális úton terjed, és a nemi szerveket érintő, rákos megbetegedést okozhat). A HPV-oltás melletti kampányban őszintén beszél Marcia Cross a végbélrákról, mert szerinte tarthatatlan, hogy tabu övezi ezt a betegséget és a betegek között is sokan nem mernek nyíltan beszélni róla: „Tudom, hogy sokan szégyellik ezt, de rákról beszélünk. Amiatt miért kellene szégyenkezni? Mintha a te hibád lenne, hogy egy daganat a fenekedben van.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top