nlc.hu
Sztárok

Viszi a milliókat Friderikusz podcastja

Friderikusz eddig 25 milliót feccölt a podcast-csatornájába, most a nézőitől kér anyagi támogatást

A műsorvezető minden adása rekordnézőszámokat hoz, ám eddig saját zsebből finanszírozta a podcast-sorozatát.

A nézőitől kért anyagi támogatást Friderikusz Sándor, aki április végén indította el saját podcast-csatornáját a YouTube-on és a Facebookon. A legendás műsorvezető öt hónap alatt 23 adást készített, eddig közel 11 millióan kattintottak az interjúira. Friderikusz és csapata most azt szeretné, ha a podcast-sorozatuk önfenntartó lenne, azaz a műsorok előállításának költségeit a nézők állnák, ugyanis az elmúlt 5 hónapban saját zsebből 25 millió forintot fizetett Friderikusz csak azért, hogy YouTube-csatornája folyamatosan működjön – írja a Blikk.

Friderikusz Sándor

Számít a nézők anyagi támogatására Friderikusz Sándor (Forrás: YouTube / Friderikusz Podcast)

Mint a Friderikusz Produkció sajtósa, Csenterics Ágnes elmondta a bulvárlapnak, ahhoz, hogy a Friderikusz Podcast ezen a szinten működni tudjon, állandó és biztos bevételi forrásra van szükségük. „Mindössze a nézők 0,7 százaléka jár el a jó erkölcs szabályai szerint, azaz, ha igénybe vesz egy tartalomszolgáltatást, azért fizet is. Adásonként egy-egy nézőnek elég lenne mindössze 150 forintot fizetnie, de nagy részük még ennyit sem hajlandó áldozni. (…) Ha a nézők befizetéseikkel nem vállalják át a műsoraink előállításának költségeit, mert nyereségre nem törekszünk, nem marad más választásunk, mint reklámokkal megszakítani az interjúkat” – nyilatkozta.

Még több podcast az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top