nlc.hu
Sztárok

Kozma Dominik a lelki terrorról

Cseh László után Kozma Dominik is vallott: „A legtöbb helyen nem úszókat, katonának nevelnek”

Kozma Dominiknek sem volt könnyű annak idején.

Felkavaró interjút adott a 24.hu-nak Cseh László, amelyben visszaemlékezett karrierje kezdetére, azon belül is arra, amikor Turi György volt az edzője. „A Kőbánya SC-ben az egész edzés arról szólt, hogy talán, éppen hogy meg tudjuk csinálni azt, amit előírtak, amit a medence partjáról elvártak tőlünk. Kimondott célként fogalmazódott meg az, hogy meg kell törni a versenyzőt. Ez többször el is hangzott az edző szájából” – mondta többek között az olimpikon úszó.

kozma dominik

Kozma Dominik megdöbbentő vallomása (Fotó: Smagpictures)

Kozma Dominiket is megkérdezték a témában, őszintén nyilatkozott. „Sajnos, a legtöbb helyen nem úszókat, katonának nevelnek. A magyar úszósport még mindig ott tart, hogy a túlterhelésben hisz, aztán az ebből fakadó sérülések után semmilyen felelősséget nem vállal a klub, az edző. Nagyjából érzed, mikor van az a pont, amikor az edzés már nem visz előre, de a kiabálást ugyanúgy megkapod. Volt, hogy a hajánál fogva húzta ki az edző az úszót a vízből, sajnos, ilyet is láttam. Az esetemben időnként a családi problémáinkat fűzték össze a teljesítményemmel, és utána megkaptam, hogy minden azért van, mert gyenge vagyok” – emlékezett vissza a Blikkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top