nlc.hu
Sztárok

Leonardo DiCaprio menetrendszerinti járaton utazott

Leonardo DiCaprio menetrendszerinti járattal utazott a glasgowi klímacsúcsra – az államfőkkel ellentétben

Rengeteg kritika érte a világ vezetőit amiatt, mert a Skóciában megrendezett klímacsúcsra négyszáz magánrepülőgéppel érkeztek, jelentősen hozzájárulva a világ károsanyag-kibocsátásának növekedéséhez. Úgy tűnik, van valaki, aki tanult a korábbi kritikákból: Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprionak régóta szívügye a környezetvédelem, és a vagyonából sok pénzt áldoz a globális felmelegedés elleni küzdelemre is, viszont sokáig vádolták őt azzal, hogy bort iszik és vizet prédikál. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy A nagy Gatsby és a Titanic sztárja előszeretettel utazott világszerte magánrepülőgéppel, és olykor még a környezetvédelemről szóló eseményekre is így jutott el. Tegnap Glasgowba azonban menetrendszerinti járattal érkezett – írja a Vanity Fair.

Leonardo DiCaprio menetrendszerinti járattal utazott a glasgowi klímacsúcsra

Leonardo DiCaprio a glasgowi repülőtéren (fotó: Ian Forsyth/Getty Images)

Leonardo DiCaprio beszédet tart majd a Glasgow-i klímacsúcson. Amikor megérkezett a város repterére, a rajongók részéről nagy üdvrivalgás fogadta, ugyanis láthatóan egy menetrend szerinti járattal érkezett londoni átszállással az Egyesült Államokból. A színész öltönyt és maszkot viselt a repülőtéren, és a testőrei vették őt körbe. DiCaprio glasgowi tervei között szerepel egy találkozás a barátjával, Greta Thunberg klíma-aktivistával is, akivel először 2019 folyamán beszélgettek. Egyetlen magánrepülőgép károsanyag-kibocsátása négy óra repülés során annyi, mint amennyi egyetlen ember károsanyag-kibocsátása egy teljes év során, ezért is fontos lépés, hogy DiCaprio hátrahagyta az efféle luxust.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top