Utazás

Visszavágott DiCaprio az elképesztő vádra

Ezért már csak nem ő a hibás...

DiCaprio jó fej, mi? Pénzt ad, hogy felgyújtsák az amazóniai esőerdőket – erre a kiszólásra ragadtatta magát Jair Bolsonaro brazil elnök, aki a színészt okolja az amazóniai tüzekért, azt állítva, hogy az általa támogatott nonprofit szervezetek a felelősek. Az amerikai színész most egy Twitter-posztban reagált a brazil elnök szövegére, írja a 444.hu.

A színész és környezetvédő DiCaprio posztjában azt írja, ebben a válságos időszakban támogatja azokat a brazil embereket, akik a természeti és kulturális örökségük megmentésén dolgoznak. És bár kiáll azon szervezetek mellett is, akik az ökoszisztéma megmentésén dolgoznak, és ezek akár anyagi támogatásra is méltók lennének, ő nem adott pénzt nekik.

Jair Bolsonaro pénteki megjegyzését megelőzően Pará államban két nonprofit szervezet székhelyén is rendőrségi razziát tartottak. A hatóságok számos önkéntes tűzoltót őrizetbe vettek, majd elengedtek. A helyi rendőrség szerint az érintettek ellen azért indult vizsgálat, mert állítólag ők okoztak tüzet, hogy anyagi támogatáshoz jussanak a nonprofit szervezeteken keresztül. A szövetségi ügyészek vizsgálata azonban a helyi földfoglalókat hozta ki első számú gyanúsítottként – teszi hozzá a 444.

DiCaprio alapítványa korábban ötmillió dollárral támogatta az Amazonas térségének megóvását, amint tudomást szerzett a nyáron tomboló tüzekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top