nlc.hu
Sztárok

Rátaláltak Paul Newman elveszett memoárjára

14 évvel a halála után adják ki Paul Newman memoárját

A pénz színe és a Butch Cassidy és a Sundance kölyök sztárja még a nyolcvanas években kezdte el írni a memoárját. A kéziratra nemrégiben találtak rá, és jövőre kerülhet a könyvesboltokba.

Paul Newman özvegye, a 91 éves Joanne Woodward még mindig ugyanabban a házban él, ahol a férjével annak 2008-ban bekövetkező haláláig lakott, és úgy fest, a ház kincseket rejt. Például egy kéziratot, amin Newman még a nyolcvanas években kezdett el dolgozni Stewart Stern forgatókönyvíró segítségével, aki a színész tucatnyi barátjával és kollégájával készített interjút, hogy felhasználhassa őket a kötetben. A színész halála annak idején megakadályozta a kiadást, de most újra sínre került a projekt: az Alfred A. Knopf kiadó szerint jövő ősszel kerülhet a könyvesboltok polcaira – írja a Guardian.

14 évvel a halála után adják ki Paul Newman memoárját

Paul Newman a Bilincs és mosoly című filmben (fotó: Profimédia)

A kiadó szerint a könyvben a magyar származású Paul Newman mesél a színészethez való viszonyáról, a rendezésről, a gyerekkoráról, a családjáról, a hírnevéről, Hollywoodról, a Broadwayről, a szerelmeiről, az első házasságáról, az ötven éven át tartó házasságáról Joanne Woodward-dal, az ivásról, a politikáról, az autóversenyzésről és arról, milyen méltóságteljesen megöregedni. Vagyis várhatóan közel teljes képet kaphatunk Hollywood egyik ikonjának életéről, méghozzá a saját szavaival megfogalmazva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top