nlc.hu
Sztárok

Paul Newman háza

Less be Paul Newman egykori otthonába – Fotók

Édesanyja révén magyar vér is csörgedezett az ereiben.

Paul Newman 1925-ben született Clevelandben. Szolgált a II. világháborúban, majd felvételt nyert a Kenyon Főiskolára, sport-ösztöndíjjal. Mikor egy sérülés véget vetett karrierjének, a színészkedés felé fordult, egy állandó társulatba vették fel. Kevesen tudják, de a világ egyik leghíresebb hollywoodi sztárjának magyar származású volt az édesanyja: Feczkó Terézia a mai Szlovákia területén lévő Homonnán született, apja, Artúr pedig magyar zsidó és lengyel felmenőktől származott.

Robert Redford oldalán szerepelt minden idők legsikeresebb westernjében, a Butch Cassidy és a Sundance Kölyökben. A 70-es évek során már több filmet is rendezett, majd végre 1986-ban hatodik nekifutásra odaítélték neki az Oscart a Pénz színe című filmben nyújtott alakításáért. 2002-ben szerepelt a kasszasikert hozó Kárhozat útja című filmben, ami egyébként ugyancsak Oscar-jelölést hozott a számára. Ő és felesége, Joanne Woodward számos alkalommal szerepeltek együtt a vásznon, a legendás páros legutoljára a Mr. És Mrs. Bridge-ben volt látható együtt. Éveken át küzdött tüdőrákkal, majd connecticuti otthonában, családja körében, 2008. szeptemberében hunyt el, méghozzá 83 éves korában.

Paul Newman

Paul Newman és Joanne Woodward (Fotó: Northfoto)

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas színész Beverly Hills-i családi háza nemrég felkerült egy ingatlanközvetítő oldalra, így mindenki megtekintheti, hol élt a legendás sztár a feleségével. Az építmény egyébként jelenleg Michael Crichton író lányának, a fotográfus Taylor Anne Crichton birtokában van. 

Íme:

Paul Newman
Megnézem
Összes kép (13)

A mesés ház és birtok nyolcmillió dollárért (mintegy hárommilliárd forintért) került fel az ingatlanpiacra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top