nlc.hu
Sztárok

Mara Wilson egykor és most

Így néz ki ma a Mrs. Doubtfire és a Matilda cuki kislánya, Mara Wilson

A kilencvenes évek elején ő volt Hollywood ügyeletes cuki kislánya, de saját magát soha nem tartotta cukinak.

Mara Wilson 1993-ban alig 6 éves volt, amikor a Mrs. Doubtfire című film Natalie-jának szerepében megismerte a világ. Az ezt követő években ő volt Hollywood ügyeletes cuki kislánya, aki olyan sorozatokban és filmekben játszott, mint a Melrose Place, a Csoda New Yorkban vagy épp Matilda, a kiskorú boszorkány, melynek címszerepét alakította.

„Eszembe sem jutott, hogy cuki vagyok. A családom azt mondogatta, hogy gyönyörű vagyok, de soha nem tartoztam a szép kislányok közé az osztályban. Ők másmilyenek voltak. Valószínűleg legalább akkora sokk volt számukra, mint számomra, hogy szerepet kaptam egy filmben, de akkoriban a rendezők »normálisnak« látszó gyerekeket akartak. Amíg meg tudtuk tanulni a szövegeinket, és némi átéléssel elmondani, senkit nem érdekelt, mennyire szimmetrikus az arcunk. És működött is: egész országokat vertem át azzal, hogy azt gondolták, cuki vagyok” – írta erről már felnőttként a Guardianben megjelent esszéjében.

Mara Wilson

Mara Wilson egykor és napjainkban (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Wilson egészen az ezredfordulóig filmezett, majd 12 éves kihagyás következett e téren a karrierjében. Ebben az időszakban a színpadi munkákra, illetve az írásra koncentrált. 2012-ben a Missed Connection című websorozattal tért vissza a kamerák elé. Az elmúlt években főleg szinkronszínésznőként dolgozott, a Hős6os, illetve a Helluva Boss című sorozatokban, illetve több könyve is megjelent.

Mara Wilson

Írónőként is sikeres (Fotó: Suzi Pratt/WireImage)

2013-ban beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy biszexuális: „Emlékszem, fiatalkoromban azt gondoltam magamban, hogy a biszexualitásnak sokkal több értelme van számomra, mintha heteró vagy meleg lennék. Lényegében értelmesebb volt számomra. Azt gondoltam: nos, igen, számomra az a logikus, hogy az emberek egynél több nemhez vonzódhatnak.”

Később egy jótékonysági projekthez készült videóban elmondta azt is, komoly mentális betegségekkel is megküzdött, beleértve a depressziót és az OCD-t. Néhány hónapja, a Britney Spears-dokumentumfilm kapcsán is megszólalt, párhuzamot vonva a saját és az énekesnő fiatalkori karrierje között.

Az évek folyamán megtanulta kezelni az őt ért kritikákat is, többek között, amikor egy weboldal minden idők legcsúnyább gyerekszínészei közé választotta.

„Ha legközelebb valaki egy felhasználónév mögé bújva úgy dönt, hogy megmondja, mitől lehetnék szebb, a következőt fogom javasolni: személyesen találkozom vele, és megkérem, hogy figyeljen rám. Mesélni fogok neki arról, milyen volt a nyilvánosság előtt élni a tinédzserkoromat, miután édesanyám rákban meghalt. Elmondom neki, milyen érzés egy olyan webhelyet találni, amely a 12 éves kori aktfotóimat hirdeti. Elmondom neki, hogy megtapasztaltam a cukiság mindkét oldalát és mindkettő szerencsétlenné tett.”

Gyereksztárok egykor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top