nlc.hu
Sztárok

Gyanús kifizetések Naomi Campbell jótékonysági szervezeténél

Gyanús kifizetéseket találtak Naomi Campbell jótékonysági szervezeténél, vizsgálat indult

Hűtlen kezelés gyanúja miatt indult vizsgálat Naomi Campbell jótékonysági szervezeténél, a Fashion for Reliefnél.

Hivatalos vizsgálat indult Naomi Campbell jótékonysági alapítványa ellen, mert hűtlen kezelésre utaló jeleket és gyanús kifizetéseket találtak a szervezetnél – írja a Guardian.

A szupermodell 2005-ben hozta létre a Fashion for Relief nevű szervezetet, hogy adományokat gyűjtsön a szegény és nehéz körülmények között élő gyerekeknek. Az alapítvány égisze alatt számos nagyszabású divateseményt szerveztek, hogy így gyűjtsenek pénzt.

Naomi Campbell

Naomi Campbell szupermodell a Fashion For Relief jótékonysági gáláján Londonban 2019. szeptember 14-én (Fotó: Niklas HALLE’N / AFP)

A jótékonysági szervezet legutóbbi közzétett beszámolója szerint a 2019 júliusáig tartó évben 1,72 millió fontot (748 millió forint) gyűjtöttek össze, amelynek nagy részét szponzorációkon keresztül szerezték. Ebből 1,61 millió fontot jótékonysági rendezvények szervezésére, valamint a PR-osok és más alkalmazottak fizetésére fordítottak. Úgy tűnik, hogy mindössze 5515 fontot (2,4 millió forint) adtak jótékony célokra.

Szintén aggályos lehet, hogy a Fashion for Relief egyik kurátorának, Bianka Hellmichnek 77 ezer fontot (33,5 millió forint) fizettek tanácsadói díjakra, és csaknem 16 ezer fontot utazási költségekre 2019-ben. Az előző évben pedig 107 ezer fontot költöttek kuratóriumi díjakra és 23 ezer fontot költségekre. Mindezek mellett a jótékonysági szervezet vezetői még nem tették közzé 2020-as beszámolójukat, amellyel a nyilvántartás szerint már több mint 178 napos késésben vannak.

A szabályozó hatóság már több mint egy éve egyeztet az alapítvánnyal az aggályokról, ám minden bizonnyal nem kaptak megnyugtató válaszokat, ezért indítottak vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top