nlc.hu
Sztárok

Istenes Bence a gyerekkoráról

Istenes Bence: „Óriási űr volt bennem, amiért nem volt velünk édesapám”

A műsorvezető utólag már másképp tekint vissza a gyerekkorára.

Folytatódik az UNICEF Magyarország új podcast- és videósorozata, melyben Mészáros Antónia neves, szakmájukban elismert emberekkel beszélget gyermekkorukról, a korai évek fontosságáról. Az Így lettem című műsor második adásának vendége Istenes Bence, akit ezúttal egy teljesen új oldaláról ismerhetünk meg.

istenes bence unicef

A műsorvezetőt már sokszor, sokféleképpen láttuk. Kamaszkora óta szerepel a képernyőn, mondhatjuk, hogy a nyilvánosság előtt vált felnőtté. A podcastben őszintén beszél a gyermekkoráról, melyre örömmel gondol vissza, de felnőttként már máshogy látja, mint annak idején. „Biztosan azt mondtam volna, hogy nagyon jól vagyok, mert nekem nagyon boldog gyerekkorom volt, legalábbis nagyon boldogan éltem meg, de a mai felnőtt fejemmel visszagondolva, hogy tényleg boldog voltam-e vagy csak elhittem, hogy boldog vagyok, ezzel vitatkoznék.”

Szülei 6 éves korában elváltak, Bence az édesanyjával és a húgával maradt, együtt költöztek ki később Németországba. „Nagyon rossz volt és mindig is volt bennem egy óriási űr, hogy nincs velünk az édesapám, és nekem nincsenek meg azok a tipikus programok, amik így a kortársaimnak megvoltak. Amikor a barátaim mondták, hogy mennek horgászni az apjukkal, könnyes lett a szemem, hogy úristen de jó nekik, hogy az apukájukkal lehetnek, bármi is a program.”

Fontos számára, hogy apaként ő jelen legyen két kisfia életében, ezért párjával, Csobot Adéllal arra törekszenek, hogy minél több időt töltsenek a gyermekeikkel, meghúzva olyan határokat, amelyek akár a népszerűségükbe is kerülhetnek. „Egyszerűen egy percenként jöttek oda és fotózkodni akartak, és mondtuk Adéllal, hogy nem, ha a gyerekekkel vagyunk, egyszerűen nem fotózkodunk. Gondoljanak minket rossz fejnek, gondolják azt, hogy el vagyunk szállva, de én szeretném a gyerekemmel megélni azt a pillanatot, hogy nézegetjük az állatokat, hogy kérdéseket tesznek föl, hogy nevetgélünk, hogy etetünk, hogy szaladgálunk, és nem akarom, hogy a gyerek azt élje meg, hogy »Csinálhatok egy fotót? Igen, menjetek arrébb«.”

A televíziós műsorvezető a beszélgetés során bepillantást enged gyermekkora meghatározó élményeibe, Németországban töltött küzdelmes kamaszéveibe, de vall arról a komoly önismereti útról is, amely során pszichológus segítségével dolgozza fel lelki megpróbáltatásaival. Bence felismerte, hogy nem csak az meghatározó, amit gyerekként megél az ember, hanem az is, hogy felnőttként mit tud azokkal az élményekkel, traumákkal kezdeni.

Hiszem, hogy fejben dől el minden, de egy idő után eljött az pont, amikor azt éreztem, hogy én ehhez már kevés vagyok, mert nem tudom annyira kívülről látni magamat, hogy ezeket a kívülről akár egyszerűnek tűnő problémákat megoldjam. És igen, akkor szakemberhez fordultam, és szerintem ez nagyon-nagyon fontos dolog.

Az Így lettem minden szerdán új epizóddal jelentkezik, a következő vendég Palya Bea lesz.

Eszedbe jutottak a szüleid, a testvéreid, egy régi tanárod, edződ, barátod, szomszédod, vagy más kedves ismerősöd, aki sokat tett érted vagy fontos volt neked gyerekkorodban? Valaki, aki hatással volt az életedre? Üzend meg neki, hogy gondolsz rá – egy virtuális UNICEF képeslappal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top