nlc.hu
Sztárok

Sztárok stresszkezelő módszerei

Elég már a karácsonyi stresszből? Stresszkezelő technikák, amiket a sztárok is kipróbáltak

Miközben a világ szeme a sztárokon, ők is nyomás alatt vannak, akárcsak mi. De hogyan küzdenek meg a stresszel?

A mentális egészségről beszélni szerencsére egyre kevésbé tabu. És bár még hosszú út áll előttünk, az, hogy a látszólag tökéletes hollywoodi sztárok is küzdenek a stresszel, a szorongással, megnyugtatóan hathat, hiszen kiderül, hogy ők is emberek. 

Brad Pitt fejben építkezik

Nézzük most, hogy miként működik egy férfi agy, és mivel csendesíthetők le egy olyan világhírű férfi lelkének viharai, mint Brad Pitt. Ha Bradnek rossz napja van, mert a sok hollywoodi fontoskodás kiborította, hazamegy, és fejben építkezik. Kiskorában is az építőkockák bűvölték el legjobban, és mindig is arra volt igazán kíváncsi, hogyan készülnek az olyan bonyolult műszaki termékek, mint például az autók vagy a házak. Ezért ha stresszes, kimegy a kertbe, körbejárja a házát, és azon kezd töprengeni, hogyan lehetne azt átépíteni. „Számomra ez olyan, mint másoknak a keresztrejtvény fejtés: kikapcsol, és teljesen át tudom magam adni neki, ennélfogva minden külső és belső problémát elfeledtet velem.”

Így kezelik a stresszt a sztárok

Fotó: Kena Betancur / AFP)

Mariah Carey masszíroztat

Nem tudjuk, hogy ti hogy vagytok vele, de stressz esetén csodálatos élmény egy jó masszázs. Mariah Carey állítólag egyszer 1500 dollárt költött egy nyolc órás (!) masszázsra. Egy jó  masszőr persze bármilyen feszültséget ki tud oldani a testből, hogy lazának és ellazultnak érezzük magunkat, hiszen a masszázs ugyanazokat a stresszoldó endorfinokat szabadítja fel, mint az akupunktúra, a nyolc óra azonban kicsit túlzásnak tűnik.

mariah carey

Fotó: Angela Weiss / AFP)

Tori Spelling a Reikire esküszik

Ha nem a masszázs a mi asztalunk, érdemes lehet kipróbálni a Reikit, ha betelik a pohár. Legalábbis ezt vallja Tori Spelling, akinek ez a „kézrátételes gyógyítás” a kedvenc stresszoldója. A Reiki alkalom során a képzett mester különféle kézhelyzeteket használ, hogy gyógyító energiát irányítson a (teljesen felöltöztetett) testedbe. A reiki szó japánul azt jelenti, hogy „univerzális életenergia”. Hogy a gyógyító energiák, vagy csak a szem becsukása és az ellazulás okozza-e a reiki hatását, az persze erősen vitatható.

tori spelling

Tori Spelling Fotó: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Oprah meditál

Dr. Oz, Oprah és Demi Lovato mind elkötelezett meditálók, nem véletlenül. A meditáció nemcsak a stressz oldásában segíthet, hanem javíthatja általános egészségi állapotát. A stressz mind érzelmileg, mind fizikailag megvisel minket. Növekszik a szívverésünk és a vérnyomásunk, gyengül az immunválaszunk, és lelassul az emésztésünk. Amikor szorongunk, elkeseredettnek, frusztráltnak és dühösnek is érezhetjük magunkat. A meditáció ennek az ellenszere. Amikor meditálunk, oxitocint és szerotonint szabadítunk fel, ami a szeretethormon, illetve a jó közérzet hormonja. Vérnyomásunk és pulzusunk normalizálódik, csakúgy, mint az emésztésünk.

Oprah Winfrey

Fotó: ABC via Getty Images)
OPRAH WINFREY

Gyógyító kristályok

Sokan hisznek a kristályok gyógyító erejében. A híres rajongók közé tartozik például Adele, és Miranda Kerr is, akinek még egy kristálypálcája is van, amit mindenhová magával visz. Kristályszakértők szerint a danburit kristály az egyik legerősebb kristály a stressz és a szorongás enyhítésére. A danburit megszabadítja elmét a rohanó világ zajától, és enyhíti a fejben végigfutó aggodalmak állandó folyamát.

Adele fellépés közben

Adele (Fotó: Facebook/Adele)

Amikor betelik a pohár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top