nlc.hu
Sztárok

Meghalt Damu Roland

Meghalt Damu Roland

Damu Roland 47 évesen, rövid betegség után hunyt el.

December 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt a súlyos állapotban, a hónap első felében kórházba került Damu Roland – írja a Blikk. A hírt a színész egy közeli barátja közölte Facebookon, a család pedig megerősítette az információt a lapnak.

damu roland meghalt

Elhunyt Damu Roland (Fotó: Smagpictures)

Damu december közepén került kórházba. Az első hírek szerint mélyaltatásban tartották, ám eleinte nem lehetett tudni, hogy mi az oka. Később kiderült, hogy két oltás után elkapta a koronavírust és kritikus az állapota. Az orvosok úgy döntöttek, műtüdővel tartják életben, ám ez nem segített az állapotán. 

Damu Roland Debrecenben született, ám középiskolai tanulmányait már a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Ekkor jött rá, hogy érdekli a színjátszás, több iskolai darabban is szerepet kapott. Iskolás évei után több színházban megfordult: játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere. 

2012. március 20-án 4 és fél év börtönbüntetésre ítélték Palácsik Tímea bántalmazása és nemi erőszak miatt. A büntetés letöltését 2012 áprilisában kezdte meg és 2015 áprilisában fejezte be. A büntetése után nehezen illeszkedett vissza a társadalomba, a munkák sem találták meg úgy, mint azelőtt. A színész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Damu Roland a börtönévei alatt ismerte meg Edinát, akit feleségül is vett, 2016-ban pedig megszületett a gyermekük. Ekkor már elmérgesedett a viszonyuk, de a szülésnél ott volt a színész. Később ismét összejöttek, aztán mindketten úgy határoztak, hogy végleg véget vetnek a kapcsolatuknak, mire Edina inni kezdett. Négy évig nem is találkoztak, idén sort akartak keríteni a válóperre, de mindketten szűkölködtek az anyagiakban, így ez nem jött össze.

Damu Roland testvére a színész kórházba kerülésekor elmondta, hogy mindenki eltávolodott tőle, mert rengetegszer kért kölcsön, ám nem tudta visszafizetni a pénzeket. Az utóbbi időben Damu többször volt kórházban, szívproblémákkal küzdött – legutóbb akkor hallatott magáról, amikor elhagyhatta a klinikát és megköszönte az ápolóknak a munkájukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top