nlc.hu
Sztárok

Megrendítőek Szilágyi Liliána 2016-os nyilatkozatai

Szilágyi Liliána 2016-os nyilatkozatai új értelmet nyertek, és egészen megrendítőek

2016-ban az olimpián Szilágyi Liliána tett egy-két akkori szemmel furcsának tűnő nyilatkozatot a tévékamerák előtt. Miután kiderült, hogy milyen szenvedéseken ment át az apjának köszönhetően, a nyilatkozatai is új értelmet nyertek.
Szilágyi Liliána

Szilágyi Liliána tegnap ország-világ előtt elmondta, hogy ügyvéd édesapja bántalmazta lelkileg, testileg és szexuálisan is, az erről szóló bejelentése pedig nagy port kavart. A történések kapcsán interjút adott D. Tóth Krisztának is, akinek elmondta, hogy az apjával való kapcsolatában a töréspont 2016-ban következett be, amikor a férfi egy alkalommal fojtogatta őt. Ezek után döntöttek úgy az anyjával, hogy elköltöznek otthonról. Eközben az akkor tizenkilenc éves úszó az olimpiára és az EB-re is készült: előbbin tizedik, utóbbin pedig ezüstérmes lett, ami a történtek fényében igencsak nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot. A műsorvezetőnek bevallotta, hogy amíg az apja mellett volt, egyetlen önálló gondolatot sem fogalmazhatott meg az interjúiban, előre betanulta, miket fog mondani. 2016 volt az első alkalom, hogy saját maga válaszolhatott, és először az apjának üzente, hogy szeretne nyugodtan felkészülni. A tévében adott interjúja valójában az apjának szólt, akinek könyörgött, hogy hagyja őt békén az olimpiáig – szúrta ki a Telex.

Az olimpiára készülve Szilágyi edzőtáborról edzőtáborra járt, mert nem volt hol aludnia. Az olimpián aztán tett egy nyilatkozatot, amire akkoriban a sajtó úgy reagált, hogy Szilágyi a legszórakoztatóbb olimpikon. A nyilatkozat után idegösszeomlást kapott.

 Szilágyi Liliána 2014-ben Turi György irányításával megnyerte az ifjúsági olimpiát. Akkor sokan új klasszisnak hitték, de az ígéreteket nem tudta beváltani, sokszor edzőt váltott és a 2016-os olimpián kisebb csalódásra nem jutott be a döntőbe.  A 2017-es világbajnokságon a hetedik lett Budapesten, két év múlva a koreai Gwanjuban vb-hatodik. 2020-ban jelentette be, hogy szünetelteti pályafutását. A tegnapi nyilatkozatok fényében a sportolói karrierje biztosan új megvilágításba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top