nlc.hu
Sztárok

Interjú Monoki Lehellel, az Exatlon All Star Hungary műsorvezetőjével

Monoki Lehel, az Exatlon új műsorvezetője: „Egyre inkább visszaköszön a stílusom”

A sportcsatornákat nem követő tévénézők számára meglepő lehetett Monoki Lehel kiválasztása az Exatlon műsorvezetői posztjára, de a tévés már az első héten sokak bizalmát elnyerte. Interjúnkban a műsorra való felkészüléséről, a nézői reakciók hatásáról és arról is beszélgettünk, van-e már honvágya Dominikán.

Az Exatlon Hungary All Star új évada számos újdonságot vonultat fel, miközben azoknak is sok csemegét kínál, akik a régi, ismerős dolgokra kíváncsiak. A műsorfolyamban a korábbi évadok emlékezetes játékosai vonulnak fel, biztosítva a nézőknek az ismerősség jól eső érzését, miközben mind a műsorvezető, mind a riporter személye megváltozott. Utóbbi a magyar modell, a Dancing with the Stars második évadának versenyzője, Nagy Réka lett, de az igazi meglepetést az új műsorvezető, Monoki Lehel személye okozta, elsősorban amiatt, hogy a műsor készítői róla valóban csak az utolsó pillanatban rántották le a leplet. A műsorvezető írásban válaszolt az nlc kérdéseire.

Monoki Lehel interjú Exatlon All Star Exatlon TV2 Dominikai Köztársaság

Monoki Lehel, az Exatlon Hungary All Star műsorvezetője (Fotó: TV2)

Nehéz volt titokban tartani, hogy te leszel az Exatlon műsorvezetője? Kinek beszélhettél a műsor indulása előtt arról, hogy te kaptad meg a feladatot?

A családom természetesen tudott a felkérésről és persze az ARENA4 sportcsatorna vezetői is, akiknek ezúton is köszönöm a támogatásukat.

Ez egy All Star évad, visszatérő játékosokkal. Vissza kellett nézned a korábbi évadok adásait, hogy felkészülj belőlük?

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a műsor kiváló szerkesztőinek köszönhetően minden létező információt megkaptam a játékosokról, ez pedig jelentősen segítette a felkészülésemet. Az adások visszanézésével óvatosabb voltam, semmilyen szinten nem szerettem volna, hogy a korábbi epizódok befolyásolják a tevékenységemet.

Lehet erre a feladatra készülni valahogy?

A pályákat és a versenyzőket kellett minél jobban megismernem, a közvetítésre kevésbé lehet készülni, hiszen az egy spontán műfaj. Ott arról kell beszélni, ami éppen a pályán történik.

Monoki Lehel interjú Exatlon All Star Exatlon TV2 Dominikai Köztársaság

Monoki Lehel: Nem szoktam foglalkozni a nézői reakciókkal (Fotó: TV2)

Régi vágyad volt már, hogy a sportközvetítések és az ehhez kapcsolódó háttér- és magazinműsorok világán kívül valami másban is kipróbáld magad, vagy csak egyszerűen jött a lehetőség, és te nem tudtál rá nemet mondani?

Mindig izgalmas kihívás a televíziózáson belül új műfajokat kipróbálni. Örömmel mondtam igent a felkérésre, számomra is óriási kihívás részt venni egy ilyen nagyszabású produkcióban.

Mennyire volt zökkenőmentes az akklimatizálódás Dominikán? Fel tudtad már venni a műsorkészítés ritmusát?

A nézők számára kevésbé érzékelhető az a munkatempó, amit már a kezdetek kezdetén felvettünk. Napi 8-10 órás forgatásokat kell elképzelni, ami persze megterhelő, de az a remek hangulat, ami körülvesz bennünket, sok mindenen át tud lendíteni

Alig két hete vagy kint. Előjött már a honvágyad, vagy ez a kérdés még túl korai ehhez?

Annyi minden történik körülöttem a forgatás kezdete óta, hogy nincs időm ezen gondolkodni. Egyelőre nincs honvágyam, de ebben nyilván szerepe van annak is, hogy a számomra fontos emberekkel mindennap beszélek, illetve februárban meg is látogatnak engem.

Monoki Lehel interjú Exatlon All Star Exatlon TV2 Dominikai Köztársaság

Fotó: TV2

Mi hiányzik legjobban Magyarországról?

A családom és a barátaim.

Mostanra már lement néhány adás. Figyeled a nézők reakcióit? Hasznosak számodra a visszajelzéseik?

Megtisztelő minden nézői reakció, de túl sokat, azt hiszem, nem érdemes velük foglalkozni. A nézőnek ugyanis van egy elképzelése jelen esetben rólam, ami vagy jobb, vagy rosszabb, mint a valóság. Szóval ezzel nem igazán szoktam foglalkozni.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapod Dominikán?

Általában forgatással telnek a napjaink, ha van egy pici szabadidőm, akkor leginkább sportolok, illetve esténként összeülünk a stábbal és átbeszéljük a napi történéseket.

Monoki Lehel interjú Exatlon All Star Exatlon TV2 Dominikai Köztársaság

Az Exatlon Hungary All Star szereplői (Fotó: TV2)

A korábbi munkáidat látva, hallgatva azt tapasztaltam, szeretsz élcelődni, a stílusod része volt a szarkazmus. Eddig az Exatlonban ezt nem igazán lehetett látni. Másképp kell hozzáállnod ehhez a műsorhoz? Kellett változtatni a stílusodon?

Semmiben nem kellett változtatnom, és azt gondolom, adásról adásra egyre inkább visszaköszön a stílusom. Az első néhány napban nekem is szoknom kellett az új környezetet, a szereplőket, de azt hiszem, ez mostanra megtörtént.

Az Exatlon révén az eddigieknél egy jóval szélesebb közönség ismerhet meg, valószínűleg nemcsak a munkád, de irántad is megnő az érdeklődés, és ha majd hazatérsz, lépten-nyomon az utcán is meg fognak ismerni. Erre próbálod lelkileg felkészíteni magad? Hogyan fogod majd kezelni?

Ez most jelenleg kevésbé foglalkoztat, teljes mértékben a feladatomra igyekszem koncentrálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top