nlc.hu
Sztárok

Elvis utolsó szerelme, Ginger Alden

65 évesen is gyönyörű nő Elvis Presley utolsó szerelme, Ginger Alden

Elvis Presley egy évvel a halála előtt ismerte meg a 20 éves Ginger Aldent, akit feleségül is akart venni, az esküvőre azonban már nem kerülhetett sor.

Elvis a Priscilla Presley-től való válása után három évvel, 1976-ban ismerkedett meg a nála 21 évvel fiatalabb Ginger Aldennel. A lány nővére, Terry Alden volt abban az évben Tenessee állam szépségkirálynője, Elvis pedig meghívta őt és két lánytestvérét a birtokára, Gracelandbe. Terry akkoriban komoly párkapcsolatban élt, így azonkívül, hogy láthatja a Király legendás rezidenciáját, mást nem remélt a látogatástól.

A fiatal Ginger Alden

A fiatal Ginger Alden (Fotó: Getty Images)

A testvérek mintegy két órát várakoztak a sztárra, amikor azonban megérkezett, közte és Ginger között szinte azonnal kipattant a szikra. „Attól a perctől kezdve, ahogy Elvis belépett a szobába, éreztem az óriási energiát és jelenlétet, ami az este folyamán aztán végig lekötötte a figyelmemet” – írta Alden 2014-ben megjelent Elvis és Ginger című könyvében. A vonzalom kölcsönös volt, a Király le sem vette a szemét a 20 éves szépségről akkor sem, amikor eljátszotta a három lánynak You’ll never Walk Alone című slágerét.

Két testvére nem sokkal később hazament, Ginger ekkor kettesben maradt Elvisszel. Hosszan beszélgettek és még azon az estén elcsattant közöttük az első csók. Ginger és Elvis hamarosan már egy párt alkottak, a lány elkísérte a Királyt a turnéjára és rendszeresen vendégeskedett Gracelandben is. Bár Elvis szerette volna, ha oda is költözik, a lány erre nem volt hajlandó addig, míg össze nem házasodnak.

Ginger egy Elvisről készült portréval

Ginger egy Elvisről készült portréval 1978-ban (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

„Tudtam, hogy ez egy olyan ajánlat, amire rengeteg nő a világon azonnal igent mondana. De bármennyire is szerettem Elvist, és bármennyire is az életem és a jövőm részének tekintettem, úgy gondoltam, hogy a házasság előtt összeköltözni nem elfogadható a számomra” – magyarázta. Bár a hetvenes évek végén már nem számítottak ritkaságnak a házasság előtt is együtt élő párok, ő és a testvérei konzervatív neveltetést kaptak, ezért úgy érezte, számára nem fér bele, hogy összeköltözzön egy férfival, aki még nem a férje. A Király pedig tiszteletben tartotta szerelme döntését.

1977-ben, nem sokkal a halála előtt Elvis egy 70 ezer dollár értékű gyémántgyűrűvel kérte meg Ginger kezét. Az eljegyzés hivatalos bejelentését a memphisi koncert utánra tervezték, azonban már nem kerülhetett rá sor. Ginger volt az, aki augusztus 16-án eszméletlenül talált a Királyra a fürdőszobájában. A sztárt a memphisi Baptista Kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni.

Ginger Alden

Ginger Alden 2014-ben jelentette meg Ginger és Elvis című könyvét (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Ginger a nyolcvanas években színésznőként csinált nem túl zajos karriert, néhány filmben és leginkább tévésorozatok epizódszerepeiben tűnt fel. 1991-ben feleségül ment Ronald Leyser reklámfilm-rendezőhöz, akitől született egy fia. A férfi 2015-ben bekövetkezett haláláig házasok voltak.

Alden időről időre vendégeskedik különféle műsorokban, ahol leginkább ma is az Elvis Presley-vel való kapcsolatáról kérdezik. Ettől eltekintve visszavonult életet él. Hivatalos Facebook-oldalán azonban néhány havonta hírt ad magáról, legutóbb tavaly novemberben töltött fel friss fotót, amikor édesanyja 100. születésnapját ünnepelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top