nlc.hu
Sztárok

Ember Márk, a színész-zeneszerző

Fiatal, tehetséges és sokoldalú: Ember Márk, a színész-zeneszerző

Fiatal, tehetséges, és nagyon keveset tudni róla. Utánajártunk, ki is valójában Ember Márk.

Ember Márk 1993-ban született Budapesten.  Édesapja, Dr. Ember Tibor orvos. Édesanyja, Jurkovits Zorica gyógypedagógus. Szülei a Magyarországi Szerb Színházban foglalkoznak színészettel.

Ember Márk a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett. Több hangszeren játszik, több zenekar tagjaként lépett már fel. 2012-ben felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész szakára, Máté Gábor és Dömötör András osztályába. Egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, melynek a diploma megszerzése után, 2017-ben tagja is lett, ő játszotta például a Rádióst A padlásban és az idősebb Pásztort A Pál utcai fiúkban. 2020-tól a Thália Színház művésze.

Ember Márk, a sokoldalú tehetség

(Fotó: Korponai Tamás/smagpix)

Láthattuk az Oltári csajokban, de 2020-ban indult a A Dal-ban Tovább című dalával. Az elődöntőben a közönségszavazatok alapján első helyen jutott tovább. A döntőben a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobb 4 produkció közé. 2021-ben A Dal-ba már vendégként tért vissza, és Vincze Lillával együtt Bergendy István emlékére adtak elő egy egyveleget.

Zeneszerzőként első színházi munkája a 2021-ben bemutatott A tehetséges Mr. Ripley volt, az előadást Csiby Gergely rendezte.

A párjával, Antóci Dorottyával a Lova Bistroban is szereplő Ember Márkot most igazi átalakuló művészként, a Sztárban sztár! színpadán láthatjuk.

(Nyitókép: Korponai Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top