nlc.hu
Sztárok

Iszak Eszter a betegségéről vallott

Iszak Eszter arról írt, hogyan él együtt a betegségével

Mint korábban kiderült, a sok nőt érintő endometriózissal és Hashimoto-betegséggel él együtt.

A modell-műsorvezető autoimmun eredetű betegsége egy igen gyakori pajzsmirigyprobléma, de szerencsére kezelhető, a hiányzó hormonokat gyógyszeresen tudják pótolni. A Hashimoto nevű betegségéről két éve tud Iszak Eszti, aki azt is elmondta, hogy a diagnózis teljesen megváltoztatta az életét. A Bors azt írja, hogy az Instagram oldalán most újra beszélt a betegségéről, miután egy követője érdeklődött az egészségi állapota felől:

„Szerencsére most jobban vagyok. Igyekszem odafigyelni sok mindenre, hogy így is maradjon, de sajnos azért előfordulnak rosszabb napok, hangulatingadozások, kellemetlen tünetek… de sokkal jobb, mint két éve ilyenkor” – írta az egykori műsorvezető az Instagram oldalán, miután egy követője érdeklődött, hogy áll jelenleg a betegsége.

Iszak Eszter

Iszak Eszter
Fotó: Smagpictures

Az egykori műsorvezető lőször 2021 áprilisában beszélt betegségéről. Akkor a közösségi oldalán hosszú posztban írt arról, hogy min ment keresztül – kórházba is került emiatt.  Mint kiderült, petefészekcisztával, endometriózissal, Hashimoto-betegséggel és pajzsmirigy-problémákkal kezelték és műtötték.

Mi az a Hashimoto-betegség?

A pajzsmirigy autoimmun gyulladása és károsodása. Mivel autoimmun betegség, megjelenését az immunrendszer rossz válasza indítja el, amely során a szervezet olyan ellenanyagokat kezd el termelni, amelyek ártanak a pajzsmirigynek. A betegség a szerv alulműködéshez, ritkábban túlműködéséhez vezethet.

Forrás: Házi Patika

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top