nlc.hu
Sztárok

Eperjes Károly háromszor gyűrte le a koronavírust

Eperjes Károly harmadszor kapta el a koronavírust

Azt mondja, sportos életmódja és hite is segített átvészelni a betegségeket.

Azt írja a Blikk, hogy Eperjes Károly már háromszor vészelte át a koronavírus-fertőzés okozta betegséget, pedig a színész már 68 éves, és így veszélyeztetett korban van. A lap megjegyzi, hogy a színész be február 17-én ünnepelte a születésnapját, és hogy szerencsére otthon ünnepelt, ugyanis előtte néhány napot az egyik fővárosi kórházban kellett töltenie. „Hálát adok Istennek, hogy megint megúsztam – mondta a lapnak Eperjes, aki immár két oltáson van túl, és éppen készült a harmadikat felvenni, amikor újra pozitív lett a koronavírustesztje. A második, tavaly őszi betegségét nehezen viselte. – Az nagyon kemény volt. Az elsőt 2020 októberében kaptam el, azt azonban – talán a sportos életmódomnak köszönhetően – szinte észre se vettem, lázam sem volt, de az utóhatásait azért megéreztem. Elképesztően fáradt voltam, a levegőt is nehezebben vettem. Egy hónapra rá viszont, novemberben, újra koronavírusos lettem, de már sokkal erőteljesebb és tovább tartó tünetekkel.”

A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett Eperjes Károly az elismerés átadásán a Pesti Vigadóban 2020. február 28-án. / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett Eperjes Károly az elismerés átadásán a Pesti Vigadóban 2020. február 28-án. / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A művészt akkor erős köhögés kínozta, felszökött a láza, és olyan fáradékonysággal küzdött, amilyennel bevallása szerint még soha. Legalább két hónapig tartott ez az ijesztő állapot. „A szerencse és a hit is segített azon a veszélyes úton, amely a felépülés felé vezetett. Csak tíz napig vetett vissza a munkától, de ma már jól vagyok.”

Eperjes hiszi, hogy a betegségeken hite segítette át. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top