nlc.hu
Sztárok

Kóbor János lánya, Léna

„Úgy érzem, mintha most is velem lenne” – megtörte a csendet Kóbor János lánya, Léna

Hónapokkal édesapja, Kóbor János halála után először szólal meg Léna.

Több mint két hónapja hunyt el Kóbor János, gyászoló családja pedig azóta elzárkózott a nyilvánosság elől. A legendás zenész lánya, Léna a tragédia óta most először szólalt meg. Elmondta, édesapja elvesztése nagyon megviselte őt és a családját, nem telik el úgy perc, hogy ne gondolna a legendás énekesre – írja a Blikk.

A 78 éves énekes halála után 15 éves lánya most érezte úgy, eljött az idő, hogy megtörje a gyász csendjét. Kóbor Léna az édesapja elvesztése óta nagyon nehéz napokat él meg, amely időszakot a felvételivel, különórákkal és a nyelvvizsgára készüléssel próbálja átvészelni. Az édesanyjával mindent megtesznek azért, hogy az énekes büszke legyen rájuk, bárhol is van.

„Sokat beszélgetünk róla, szinte mindig eszünkbe jut, mit mondana, mit csinálna adott helyzetben. Ezért úgy érzem, mintha most is velem lenne, így könnyebb elviselni a hiányát. Mi egy nagyon összetartó család vagyunk. Ez most is így van, de kimondhatatlanul hiányzik a Papa” – mondta a Kiskegyednek adott interjúban Léna, aki édesanyjáról is mesélt: Csodálom, mert fantasztikus és erős nő. Testvéreimmel együtt mindig mindenben számíthatunk rá. Nagyon közeli a kapcsolatunk, szinte barátnők vagyunk, nincsenek titkaink egymás előtt. Néha picit szigorú, de tudom, hogy ő az, aki a legjobbat akarja nekem”.

Léna nem gondolkodik azon, hogy ő is a művészi pályát válassza: jelenleg az orvostudomány jobban érdekli. Szeretne testvére, Martin nyomdokaiba lépni, és orvos lenni, de ez nem zárja ki a művészi pálya lehetőségét sem a jövőben. 

Kóbor Léna elárulta azt is, hogy hiába szereti az apja zenéit, a halála óta úgy érzi, még nem áll rá készen lelkileg, hogy meghallgassa egyetlen számát is. Helyette inkább mást hallgat. „Imádom a Papa hangját, de most ez még nem megy nekem. Szeretem a klasszikus zenét is, ugyanakkor a pop/rockot is. Sokat voltam a Papa koncertjein, de a Mama mindig vitt könnyűzenei előadásokra is” – árulta el Léna, hozzátéve: a zongoráját az édesanyjától kapta, amelyen kedvenc előadójának, Debussy egyik dalával emlékezik meg édesapjáról.

Kóbor Léna

Kóbor Léna 2020-ban (Fotó: Smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top