nlc.hu
Sztárok

Búcsúznak pályatársai Lippai Lászlótól

Megható szavakkal búcsúznak pályatársai Lippai Lászlótól

A színművészt szerették a kollégái.

Lippai László ma hajnalban, hosszú, súlyos betegség után örökre lehunyta a szemét. A Drága örökösök és a Jóban rosszban színészéről a pályatársai a Blikk hasábjain emlékeztek meg.

lippai lászló

Lippai László 62 éves volt (Fotó: Smagpictures)

„Fantasztikus színész volt, akivel jó volt dolgozni, mivel mindig vidámság és huncutság jellemezte. Egy éve még forgattunk együtt a Jóban rosszban sorozatban. Akkor már látszott rajta, hogy nincs jól. Lelkileg és fizikálisan nem volt jó állapotban, bár ez a kettő együtt is jár. Nehezen dolgozta fel a válását, azt, hogy kevés a munkája. A forgatás után hiába kerestem, már nem vette fel a telefonját, nem hívott vissza. Nem volt egy könnyű ember, problémái voltak, és bár sokan kitartottak mellette, nem lehetett rajta segíteni, ezért szép lassan elveszítette őket” – mondta Barabás Kiss Zoltán.

Szerednyey Bélát is megrázta kollégája halálhíre. „Csillagszemű, szép srác volt, a főiskola után azonnal nagy szerepet kapott a színházban. Sokat játszottunk együtt, hárman voltunk nagyon jó barátok: ő, Laklóth Aladár és én. Egy-két éven belül volt mindannyiunk válása, sokat beszélhettünk akkor erről, átsegítettük egymást azon az időszakon.”

Laklóth Aladár szintén jó barátja volt. „Nehéz ilyenkor mit mondani, értelmetlen halálnak tartom, ha valaki ilyen fiatalon megy el, mint ő. Nagyon sajnálom, sokáig jó barátok voltunk, ugyanakkor tisztességtelen lenne elhallgatnom, hogy az utóbbi egy-két évünk nem volt problémáktól mentes. Tudtam róla, hogy ebben az időszakban betegséggel küzdött, de ha voltak is konfliktusaink, azok abból eredtek, hogy nem mindenben értettünk együtt. Ehelyett én inkább arra a harminc évre szeretnék és fogok is emlékezni, amikor igazán jó barátok voltunk. Azt a kölyök mosolyú, örökké vidám, folyton viccelődő srácot zárom a szívembe, aki ő valójában volt hajdanán” – vallja a színész.

Németh Kristóffal a Drága örökösökben dolgoztak együtt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top