nlc.hu
Sztárok

Jakupcsek Gabriella gyerekkoráról

Jakupcsek Gabriella: „Sosem sírom vissza a múltamat, inkább azért aggódom, hogy mennyi van még előttem”

Lóversenyre járt gyerekként, fiatal korától kezdve dolgozott nyáron, és nem tudja elképzelni magát nyugdíjasként.

Lóversenyre járt gyerekként, fiatal korától kezdve dolgozott nyáron, és nem tudja elképzelni magát nyugdíjasként. Jakupcsek Gabriella a Borsnak adott interjújában beszélt magánéletéről, gyerekkoráról és a munkához való viszonyáról. A műsorvezető fiatalon már gyárban, vagy trafikban dolgozott, de a mezőgazdasági munkákat sem vetette meg. Így kereste meg a zsebpénzét.

„Láttam a különböző munkafolyamatokat, és láttam milyen az, amikor unatkozol, vagy épp halálra dolgozod magad. Gyorsan kikristályosodott bennem, hogy ez én vagyok-e vagy nem, ami rengeteget segített a pályaválasztás során. Egyszerűen élettapasztalatot szereztem.”

Gyerekeit is erre a mentalitásra nevelte, így az idősebbik fia kőműves munkákat, míg a kisebbik nyomdai feladatokat vállalt középiskolás korában. A saját anyukája elmondása szerint mindig is támogatta, de határozott elképzelései voltak Gabriella jövőjére. „Soha nem erőszakolta rám a világnézetét, semmitől sem tiltott el, és ment ellenébe annak, amit én akarok. 18 éves korom körül költöztem el tőle, azaz hamar önálló lettem. Pontosabban már kicsi gyerekként is nagyon sok önállóságot kaptam, aminek rengeteget köszönhetek”– mondta Jakupcsek Gabriella, aki arról is beszélt, hogy gyerekkorában más volt a családi program hétvégente, mint a többi gyereknek.

Jakupcsek Gabriella gyerekkora

Jakupcsek Gabriella (Fotó: Facebook)

„Míg mások a Gellért-hegyre, vagy a Mátrába jártak kirándulni, addig mi a lóversenypályára mentünk vasárnaponként, utána meg a cukrászdába, ha nyertünk. Valószínűleg a játékszenvedélyem is innen ered, szeretem azokat a játékokat, amiknek tétje van. A gyerekkoromból nem az önfeledt játékokra meg a nagy kirándulásokra emlékszem, sokkal inkább egy biztonságos és miniatűr családra, ahol mindenkinek megvoltak a funkciói. A gyerekkorom egyébként iszonyú rövid volt, mert nagyon korán meghalt az apukám. Sosem sírom vissza a múltamat, inkább azért aggódom, hogy mennyi van még előttem, hogy úristen, még ezt meg tudom-e csinálni, lesz-e erőm, kedvem és lehetőségem. Jobban félek a lehetőségek beszűkülésétől, mint attól, hogy képes leszek-e rá”

Jakupcsek Gabriella nem tudja magát elképzelni nyugdíjasként, folyamatosan tevékenykedik. Ha nincs semmi feladata, akkor talál magának egyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top