nlc.hu
Sztárok

And Just Like That: három dolog, ami fura volt

3 dolog, ami miatt majdnem abbahagytuk a Szex és New York folytatását

Az And Just Like That-et nem lehetett nem nézni, de ez nem jelenti azt, hogy mindig jól is esett.

Van, aki szereti az érettebb Carrie Bradshaw életének hangulatát, van, aki imádja utálni, mindenesetre tagadhatatlan, tömegek nézik világszerte hétről-hétre a Szex és New York sorozat folytatását. Most, hogy az And Just Like That első évadának utolsó része is elérhető és a készítők is elhintették, a folytatásnak is lesz folytatása, ideje visszatekintenünk azokra a pillanatokra, amik a tíz hét alatt a leginkább kiakasztottak minket.

Aki még nem látta, és szeretné megnézni, vigyázzon: spoilerek következnek!

Elmaradt segítségnyújtás

A sorozat készítői az első részben a nézők tudatára hozták, hogy az And Just Like That nem Carrie Bradshaw és Mr. Big héja-nász típusú kapcsolatának küzdelmeiről szól majd. Mr. Big ugyanis egy Peloton kerékpáron végzett edzés után szívinfarktust kap. Mikor Carrie hazaér Charlotte lánya, Lily zongoraelőadásról, azt látja, hogy férje a zuhanyzóban a földre rogyva ül és nem tud se mozogni se beszélni. Carrie lába a földbe gyökerezik körülbelül hat méterre a férfitól, aki a neve hallatán még felé tudja fordítani az arcát. Aztán csak nézik, nézik egymást, amíg a Mr. Big szemében ki nem huny fény. Carrie csak ezután szalad oda hozzá.

Carrie Bradshaw, And Just Like That, Sex és New York, Mr. Big

Kép: Jelenet a sorozatból

A fordulat tragikus, de a jelenet (amit Sarah Jessica Parker szerint direkt csináltak lassítottra, a valóságban ez csak pár másodperc lenne) a drámai helyett inkább bizarra sikeredett. Érthetetlen ugyanis, hogy Carrie a lassított jelenet után miért csak ölelgeti a férfit, és nem hívja a mentőket. Chris Noth, a Mr. Biget játszó színész a jelenetet azzal mentegette, hogy így akartak lehetőséget biztosítani a sorozat készítői a szereplőknek arra, hogy elbúcsúzzanak egymástól. A szándék érthető, de a megvalósítás nem sikerült túl jól.

Kezelhetetlen kamaszok

Nem sokat tesz a sorozat azért, hogy megkedveljük a  Z-generáció tagjait. Éretlenek, sértődékenyek, indokolatlan magabiztossággal utasítanak el mindent, amit az idősebbek mondanak és lefoszlott róluk kamaszkorukra minden bűbáj, vagy eredetiség. Charlotte gyerekei közül a nemi identitását kereső 12 éves Rose például a közösségi médián keresztül tájékoztat mindenkit arról, hogy a nevét időközben Rockra változtatta. Idősebb testvére, a 16 éves zongorafenomén Lily a Charlotte-tól kapott antik babákról okostelefonja segítségével pillanatok alatt bebizonyítja, kulturálisan elfogadhatatlanok, viszont a világháló teljes tudástára sem elég neki ahhoz, hogy az anyja teátrális coachingja nélkül megtanuljon felhelyezni, illetve eltávolítani egy tampont.

And Just Like That, Charlotte , Lily

Kép: Jelenet a sorozatból

Az, ami Mirandáék háztartásában történik, pedig szintén teljesen érthetetlen. Megengedik a fiuknak, a 17 éves Bradynek, hogy nála aludjon a barátnője, Luisa és ezzel elszabadul a pokol. A lány beköltözik, és a fiatalok hangos és gyakori szeretkezése miatt még csak szólni sem mernek a szülők, akik tojáshéjon és időnként használt óvszereken lépkednek.

Emmett megalázása

Az ötödik részben kiderül, hogy Carrie-nek csípőműtétre van szüksége. A beavatkozás jól sikerül és megkezdődhet a rehabilitáció. A kijelölt gyógytornász  jó a szakmájában és roppant jóképű. Az egyetlen baj, hogy kiderül, véletlenül osztották be hozzá Carrie-t, a főszereplő biztosítása ugyanis legfeljebb Travis kollégájának, a kissé kerekded, csupa arcszőrzet és mosoly Emmettnek a szolgáltatásait fedezi.

And Just Like That, Travis, Carrie Bradshaw

Kép: Jelenet a sorozatból

Carrie nem kertel, az Emmettre vetett egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy eldöntse, hajlandó külön fizetni azért, hogy továbbra is Travishez járhasson. Hogy Emmett mit érezhetett, nem tudjuk, de ha már a korrektségről beszélnek, nem feltétlen Charlotte ősrégi babáival kellett volna példálózni. Hanem mondjuk ezt a jelenetet másképp megoldani. Vagy kihagyni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top