nlc.hu
Sztárok

Jakupcsek Gabriella a gyereknevelési szokásokról

Jakupcsek Gabriella: „Életképtelenné teszik a gyerekeket ezzel a rendkívüli megóvással”

A műsorvezető úgy érzi, a legtöbben nem elég nyitottak a világ, más nemzetek, más kultúrák, új emberek megismerésére és sokkal inkább utat engednek a sztereotípiáknak. Ez a hozzáállás rossz érzéseket vált ki Jakupcsek Gabriellából.

Nagyot fordult a világ az utóbbi időben Jakupcsek Gabriella szerint, aki úgy látja, már a gyereknevelés alapjai is egészen mások, mint az ő idejében.

„Ellenében vagyok annak a most divatos gyereknevelési elvnek, amelyben a gyereket kisajátítják. Nem engedik a nagymamához, a szülők nem fogadnak el mástól tanácsot, nem ismerhet meg sok, különféle embert. Mindent erős kontroll alatt tartanak, így sok kis magányos gyerek van a világban. Életképtelenné teszik őket ezzel a rendkívüli megóvással. Pedig a minél több élmény megélése másokkal, más gyerekekkel, a nyitottság, mindennél fontosabb lenne” – mondta a Rádió Dikh-en a műsorvezető, aki mindenkit arra buzdít, hogy legyen nyitottabb, elfogadóbb.

rádió dikh jakupcsek gabi

Fotó: Rádió Dikh

„A nyolcadik kerületben nőttem fel, egy olyan iskolába jártam, amely egy csomópont volt. Egyszerre tanultak benne a Tisztviselőtelepen élők és a munkások gyerekei. Teljesen természetes volt, hogy az osztályunkban volt 6-8 roma. A mai gyerekek jelentős többsége viszont előbb találkozik egy külföldivel, mint egy romával. Ez a helyzet nagyon veszélyes, mert könnyen lehet benne démonizálni bármelyik népcsoportot, amelyet nem ismer. Ezért is kell nyitottnak lennünk a világra, kíváncsinak lennünk egymásra, elfogadni egymást. Most mindenki háttal közelít a másik felé. Ebben a hozzáállásban rosszul érzem magam, próbálok minél befogadóbb, nyitottabb maradni, mert szerintem ez sok minden kulcsa” – tette hozzá a Zsá Shéj műsorvezetőinek Jakupcsek Gabriella.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top