nlc.hu
Sztárok

A Dal 2022: Oláh Ibolya a győztes

Oláh Ibolya nyerte A Dal 2022-t

Megvan az Év Dala.

A Dal 2022 ma esti döntőjében a finalista dalok szimfonikus változatban szólaltak meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében. Hegedűs Bori és Tempfli Erik (dalának címe: Anya), Oláh Ibolya (Nem adom el), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), a Napfonat (Mint a zápor), Solére (Másért), Pádár Szilvia (Kismadár), valamint Andelic Jonathan Jota (Elhiszem még) lépett színpadra.

Oláh Ibolya

Oláh Ibolya dala mindent vitt – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A produkciók elhangzása után a zsűri pontszámaival 4 előadó (Oláh Ibolya, a Subtones, a Third Planet és Solére) és dal maradt versenyben, ezt követően az 5. zsűritag szerepét betöltő közönség szavazataival dőlt el, melyik dal lesz az év magyar slágere. A  legtöbb voksot Oláh Ibolya Nem adom el című dala, Födő Sándor, Hegyi György és Csakmag Vivien szerzeménye kapta, így ez lett 2022-ben az év magyar slágere. 

Oláh Ibolya Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesült. Az előadóval a közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, erről egy zeneszámból videóklipet készít, a győztes emellett tízmillió forint pénzjutalomban is részesül, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

Hallgasd meg Az Év Dalát!

A győztes, a 44 éves Oláh Ibolya a tiszadobi nevelőintézetben nőtt fel, öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni, egy ideig tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában. A Megasztár című tévéműsorban tűnt fel, ahol 2004-ben második lett. Ezt követően Sting előtt léphetett fel a budapesti Felvonulási téren. 2014-ben indult A Dal-ban, ahol az elődöntőig jutott 1 percig sztár című dalával. Eddig 5 stúdiólemeze jelent meg, a legutóbbi 2018-ban Voltam Ibolyka címmel, amelyet Presser Gábor írt számára, ezen Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre megzenésített versei szerepeltek. Oláh Ibolya közreműködött több filmben és színházi darabban, jelenleg Női posta című estjével lép fel.

(MTI)

Olvass még Oláh Ibolyáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top