nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Pap Rita és Bodnár Attila

Több mint negyed évszázada már a Csovi-csovi Jaspernek – Így néz ki most a Pap Rita – Bodnár Attila duó

A kilencvenes évek ikonikus zenészpárosa egy generáció szívét rabolta el az olyan gyerekslágereikkel, mint a Kuckó Mackó vagy a Hápi Kacsa. A hatvanas évei végét taposó házaspár még mindig csodás formában van, bár a gyerekdaloknak már hátat fordítottak.

Bár a kilencvenes években a csapból is a Pap RitaBodnár Attila duó gyerekdalai szóltak, az ezredforduló óta azonban nagyrészt kerülték a reflektorfényt. A páros annak idején egy munka során jött össze, amikor Rita énekest keresett egy új projektjéhez, és bár a kapcsolatuk ordítozással kezdődött (Attila lekéste a megbeszélt időpontot), gyorsan szerelembe fordult. Nagyon keveseknek sikerül a munkát és a magánéletet ilyen jól működően összehangolni, mint kettejüknek, amire nincs is jobb bizonyíték annál, hogy már három sikeres évtized van mögöttük. A gyerekdalok felé fordulás nem volt egyértelmű, a duó eleinte felnőtteknek szóló popslágerekkel rukkolt elő, de amint megcsinálták az első gyereklemezüket, a karrierjük elkezdett új dimenziókban szárnyalni.

Pap Rita és Bodnár Attila

A Pap Rita és Bodnár Attila házaspár az ezredfordulón (fotó: Smagpictures.com / Story-Best x Archívum)

Az életük akkor csendesedett le kicsit, amikor a fiukkal és a lányukkal Ausztriába költöztek, mivel ottani oktatást és életet szerettek volna biztosítani nekik. Odakint is boldogan éltek, és 2020-ban robbant a hír, hogy a házaspár a hazaköltözés mellett döntött: hazahúzta őket a szívük. Már mindkét közös gyerekük a húszas éveit taposta, kirepültek otthonról, ők pedig úgy érezték, hogy nyugdíjas éveikben Magyarországon lennének igazán boldogok.

A 69 éves páros nem elégszik meg azzal, hogy boldog, nyugdíjas életet él, továbbra is nagyon aktívak, jó formában vannak (Rita Ausztriában zumba-oktatóként is kereste a kenyerét). Tavaly kora ősszel gyakorlatilag lenyomtak együtt egy országos turnét, és a Zenebutik csatornán saját műsoruk is van, ahol természetesen maguk is gyakran dalra fakadnak. Gyakran fellép velük a nagylányuk, Fanni, akit a szülei elképesztően tehetséges énekesnőnek tartanak, és úgy vélik, kis szerencsével a jövő nagy sztárja válhat a lányból. A fiuk nem követte őket a pályán, építészmérnök lett, de nagyon büszkék rá.

Pap Rita és Bodnár Attila

Így fest mostanában Pap Rita és Bodnár Attila (forrás: YouTube)

Bodnár Attila Facebook-oldalán az egyik kommentből arra következtethetünk, hogy nyáron – ha a covid is engedi – ismét koncertezni fognak, viszont van ezzel kapcsolatban egy rossz hírünk. Pap Rita és Bodnár Attila ma már inkább a felnőtt közönségnek szóló dalaikra fókuszálnak, szóval amíg nem döntenek úgy, hogy visszatérnek a gyereklemezeikhez, még várnunk kell arra, hogy ismét élőben hallhassuk gyerekkorunk megaslágerét, a Kuckó mackót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top