nlc.hu
Sztárok

Dobos Attila volt menyasszonya házasodna

A síron túl is hozzámenne Dobos Attilához volt menyasszonya

Az év elején elhunyt Dobos Attila egyetlen vágya az volt, hogy elvehesse Erzsót. Az asszony nem tett le az esküvőről.

Idén januárban, hosszú betegség után 80 éves korában hunyt el Dobos Attila. A slágerszerző menyasszonya, Hatvaniné Erzsó a mai napig fájó szívvel gondol szerelmére és a be nem teljesedett fogadalmukra. Az ismert slágerszerző és a párja régóta tervezték, hogy összeházasodnak, de Dobos halála miatt már nem adatott meg nekik a lehetőség, hogy oltár elé álljanak. Ez mégsem akadályozza meg Erzsót abban, hogy örök hűséget fogadjon a szerelmének – írta meg a Bors.

 Hatvaniné Erzsó énekel

Fotó: Youtube/ Bakeli Fesztivál

Az idén év elején elhunyt dalszerző négy házasság után ismerkedett meg szintén özvegy párjával, Erzsóval, aki eleinte Dobos ápolója volt. A 20 év korkülönbség ellenére kapcsolatuk hamar szerelemmé alakult. Közel négy boldogsággal teli év jutott kettőjüknek, ami – az asszony állítása szerint – a kölcsönös tiszteleten és a mély érzéseken alapult.

A lapnak elmondta, hogy az április 27. több szempontból is fontos dátum számára.

Ezen a napon volt az én drágám születésnapja, ami önmagában is borzasztó fájdalommal töltött el, de ami még nehezebbé teszi a lelkem, hogy erre a napra tűztük ki az esküvőt. Már a 80. születésnapján szerettük volna összekötni az életünket.

 A ceremónia Budapesten, a Feneketlen-tónál lett volna. Az özvegy jelezte, hogy, ha az egyház megengedi, ő utólag is hozzámenne Attilához.

Az asszony felvetéssel kapcsolatban a Bors Tóth Mihályhoz, az Ökumenikus Egyház lelkészéhez fordult. A szakértő a Borsnak elmondta: több országban is volt már arra példa, hogy elhunyttal kössenek házasságot. A legfontosabb, hogy az egyház ismerje a felek szándékait. A keresztény felekezeteknél a házasulandó felek egymásnak tett ígérete a házasságkötés, így fontos, hogy legyen bizonyíték arra, hogy mindkét fél házasodni akart.

Példaként említette, hogy Franciaországban elnöki engedéllyel lehet a mai napig egy elhunyttal házasodni, Magyarországon pedig a világháborúk során is volt arra példa, hogy katonának elvitték a fiatal férfit és a szerelmével utólag adták össze, hogy korábban fogant gyermekük házasságba szülessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top