Sárközi Ákos már fiatal korában megismerkedett a gasztronómiával, bár eredetileg fotográfusnak készült.
2010-ben csatlakozott Kalocsai Zoltán és Horváth Tamás kérésére hogy vezesse a Borkonyha étterem konyháját, és az étterem 2014-ben a legrangosabb gasztronómiai elismerésben, a Michelin-csillagban részesült, Magyarországon harmadikként. 2018 decemberében új étterem, a Textúra vezetésével bízták meg, ahol mint tulajdonostárs is szerepel. Számos címlapot készített a Magyar Konyha magazin számára.
2016-ban kapta először a felkérést, hogy szerepeljen az RTL Klub műsorában, mint zsűritag. Ezt követően 2017-ben, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben és most, 2022-ben is a csatorna főzőshow-jának, a A Konyhafőnöknek és A Konyhafőnök VIP-nek a zsűritagja.
(Nyitókép: Sajtóklub)