nlc.hu
Sztárok

Ma ünnepli 45. születésnapját Natalia Oreiro

Mindenki kedvenc Vad angyala 45 éves lett: Natalia Oreiro Uruguayból indult, ma már mindenki ismeri

Kit ne fogna el a nosztalgikus érzés, amikor felcsendül a Cambio dolor, ami a kedvenc argentin sorozatunk főcímdala volt. Nem csak a telenovella miatt égett bele az emlékezetünkbe, hanem a csodás hangú Natalia miatt is. Azóta elrepült 22 év, és a mi Vad angyalunk már 45 éves.

A 90-es évek végén nem volt olyan, aki ne tudta volna, hogy éppen mi történik Milagrosszal és Ivóval, azaz a Vad angyal főszereplőivel. Az argentin telenovella sztárja, Natalia Oreiro ma ünnepli a 45. születésnapját.

Natalia Oreiro 45 éves születésnap

Natalia Oreiro a 2021-es Platino Awards díjátadó gálán Madridban (Fotó: David Benito/ WireImage)

Ugyan ma már alig lehet ráismerni a színésznőre, aki korábban maga is beismerte, nehezen érinti az öregedés, nem tűnt el teljesen a nyilvánosság elől. Nézzük, hogyan is került a magyar emberek képernyőjére az uruguayi Natalia.

Oreiro 1977-ben született Montevideóban, és már egészen kicsiként, nyolcévesen megkezdte a színészi tanulmányait. 12 évesen megkapta az első szerepét, innentől kezdve pedig egészen 16 éves koráig 37 reklámfilmben szerepelt, olyan márkákat képviselt, mint a Coca Cola vagy az O.B.

Natalia Oreiro 45 éves születésnap

Natalia Oreiro 15 évesen (Fotó: Instagram)

Annyira hitt magában a fiatal Natalia, hogy 17 évesen egyedül költözött Argentínába, hogy szerencsét próbáljon. Először kisebb, inkább statiszta szerepeket kapott, de később már egy fontosabb mellékszerep is jutott neki a Dulce Ana című telenovellában. A színészet mellett modellkedett, színházban szerepelt, sőt, még műsorvezetői felkéréseket is kapott. Az Egy argentin New Yorkban (1998) című filmben is feltűnt ambiciózus tinédzserként, aki arról álmodik, hogy diadalt arat a zenei világban. A film minden közönségrekordot megdöntött 1 634 702 nézővel. Ezután a zenei karrierjére helyezte a fókuszt. Még ebben az évben meg is jelent az első nagylemeze, ami egyszerűen csak a Natalia Oreiro címet viselte. Ezen a korongon kapott helyet a Cambio dolor című szám, ami a Vad angyal főcímdala is lett később.

A Vad angyal hatalmas sikernek örvendett, 63 országban vetítették, többek között az Egyesült Államokban, egész Latin-Amerikában és majdnem az összes európai országban is.

Natalia Oreiro 45 éves születésnap

Fotó: Frank Micelotta/ImageDirect

Hiába a sorozat hatalmas sikere, 2000-ben Natalia mégis úgy döntött, hogy az életét csak az éneklésnek szenteli. Ezt követően Los Angelesben el is készítette a második albumát, amiért a latin Grammy-díjra is jelölték, mint legjobb női popalbum. Sok felkérést kapott sorozatokra, de a Vad angyal inkább koncertturnéra indult, melynek keretén belül 2001-ben Magyarországon is fellépett.

2002-ben visszatért a színészkedéshez, a Kachorra – Az ártatlan szökevénnyel, majd egy évvel később a Kleopátra című filmmel. Ezekért számos díjat bezsebelt.

2008-ban viszont átállt a kamera másik oldalára, és operatőrként kezdett tevékenykedni.

Eddigi karrierje során 35 sorozatban szerepelt és négy lemeze jelent meg. Olyan megtiszteltetések érték, hogy négy évvel ezelőtt, 2018-ban ő énekelte az oroszországi futball világbajnokság himnuszát. Egyébként nagyon közel áll a szívéhez Oroszország, ahol imádja őt a közönség, és még orosz művészneve is van: Natasha. A tavalyi évben ő, és akkor kilenc éves kisfia, Merlín Atahualpa Mollo orosz állampolgárok lettek. Ez az oka annak is, hogy Instagram-oldalán cirill betűkkel is kiírta a nevét, és legtöbb bejegyzését is lefordítja oroszra.

Natalia Oreiro 45 éves születésnap

Natalia Oreiro és családja (Fotó: Instagram)

Natalia és férje, Ricardo Mollo 2000-ben kezdtek járni. A tizenkilenc évvel idősebb rockzenésszel 2001-ben össze is házasodtak, majd 11 évvel később megszületett a fiúk, Merlín. A magánéletéről szinte semmit nem tudni, ugyanis nagyon óvja a nyilvánosság elől. A koronavírus alatt viszont tett egy ritka kivételt. Santiago del Moro tévéműsorába jelentkezett be a színésznő, ahol bepillantást engedett az otthonába is. Akkor elmondta, férjével már 19 éve együtt vannak, és a karantént is együtt töltötte a három fős család.

„A fiam egy igazi felfedező. Imád utazni, mindig azt kéri, hogy velem jöhessen, bármerre is járok a világban. Nyolcéves, és fontosnak tartottam, hogy az ő szintjén, de őszintén beszéljek neki a járványról… Szerencsés anya vagyok, mert nem titkol előttem semmit, mindig mindent elmond nekem. Nagyon tisztán kimutatja és leírja az érzéseit, ettől pedig igazán szoros kapcsolat alakult ki köztünk” – mesélte Merlínről.

Natalia Oreiro 45 éves születésnap

Natalia Oreiro és Ricardo Mollo (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Arról is megosztott egy kis információt, hogy nem mindennapi betegséggel küzd.

„Misophoniának hívják, és az emberek 7 százalékát érinti. Ez a betegség szorongást, félelmet és szélsőséges haragot okozhat” – mondta maga Oreiro. Ennek a pszichiátriai betegségnek a jellemzője, hogy a személyek dühöt és haragot élnek át, amit bizonyos emberi hangok válthatnak.

„Számomra ilyen hang a rágógumi vagy a toll, ahogy megérinti a papírt. Ha beülök egy autóba, és a sofőr rágózik, azonnal felrakom a fülhallgatómat” – mondta.

A legújabb alkotás, melyben a 45 éves színésznő szerepel, a Ma rendbe rakjuk a dolgokat argentin film, ami az év elején jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top