nlc.hu
Sztárok

Jakupcsek Gabriella 25 évesen

Jakupcsek Gabriella a karrierje kezdetén: így festett 25 évesen a műsorvezetőnő

Megannyi interjú, beszélgetős műsor van Jakupcsek Gabriella háta mögött, aki a nehézségek ellenére is talpon tudott maradni.

Kevesen tudják róla, de Jakupcsek Gabriella a Színház- és Filmművészeti Főiskolára is járt, igaz, csak két évet. Az első év végén jött rá, hogy nem lenne belőle jó színész. Ezután az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult művészettörténet–magyar és általános nyelvészet szakon 1984–1990 között.  A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Újságíró Iskoláját is elvégezte 1990–1991 között. 1990–1999 között a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője és kulturális rovatvezetője volt. 1991–92-ben Párizsban a Nemzetközi Újságíró Iskolán tanult. 1998–2002 között a Danubius Rádiónál a Cappuccino tripla című műsort vezette. 11 éven keresztül volt a TV2 munkatársa, majd 2011-től ismét a köztévéhez igazolt, ahonnan 2015. december végén létszám leépítésre hivatkozva felmondtak neki. 2018 őszétől az ATV műsorvezetője

Jakupcsek Gabriella 25 évesen

Jakupcsek Gabriella 1997-ben, amikor a Magyar Rádió Calypso stábjának volt a tagja (Fotó: Arnold Éva/MTI)

Magánéletéről keveset tudni

Máté Gáborral kötött első házasságából két felnőtt fia van. Máté Bálint Mór 1985-ben, Máté Marcell Mór pedig 1988-ban született. Keresztanyjuk Molnár Piroska színésznő.

Első házasságának végéről így nyilatkozott:

„ …Amikor végre lett volna egy lakásom, akkor Máté Gáborral belekeveredtünk egy panamába, ez volt ugye a tanácsi lakások átjátszásának korszaka. Igazi vesztesek voltunk, átvágtak minket, kilakoltattak, tulajdonképpen ráment a házasságunk. Egy olyan rossz helyzetbe került a házasságunk, és most nem mentegetni akarom magam, hogy mind a ketten menekülni akartunk a helyzetből. És mert szerettük, tiszteltük egymást, hagytuk egymást elmenni.”  

Jakupcsek Gabriella 25 évesen

Jakupcsek Gabriella napjainkban (Fotó: Nagy Zoltán/smagpix)

Második házasságában, Kliegl Ádám operatőrtől született kislánya, Kliegl Emma Róza 2008-ban.

„Az én esetem is mutatja, kisgyerekek nevelése mellett is lehet karriert építeni, szerintem ez sokkal inkább személyiség kérdése. Jó volt anyának lenni huszonévesen, és nagyon jó most is, egy érett nő tapasztalataival. Á, ez az a kérdés, amire nem lehet általánosan jó választ adni” – mondta az anyaságról Jakupcsek Gabriella

Fiatalságának titka az egészséges életmód

Jakupcsek Gabriella 59 évesen is karcsú, de ma már nem a jó alak, csakis a fittség érdekli. Bár kevesebbet sportol, mint régen, a heti 2 × 2 óra torna és a 3-5 kilométeres gyaloglást tartja. Fogyókúrázni nem szokott, de különféle tisztítókúrákba évente kétszer biztosan belevág.

„Hiszek benne, hogy időnként muszáj méregteleníteni, mert szebb lesz a bőr, meg egyszerűen könnyebben létezünk utána. De ebben is mindig körültekintően kell eljárni, mert én is csináltam már butaságot. Egy léböjtkúra kellős közepén elmentem lovagolni, leestem a lóról, és kórház lett a vége”  – mesélte korábban a Best magazinnak.

(Nyitókép: Nagy Zoltán/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top