nlc.hu
Sztárok

Így néz ki most az 52 éves Erika Eleniak

Csak azt bánja, hogy nem tartotta meg a Baywatch-os fürdőruháját: így néz ki most Erika Eleniak

Cuki kislányként tűnt fel az E.T.-ben, piros bikiniben, a tengerparton rohangálva vált világhírűvé, szexszimbólummá pedig azután vált, hogy erotikus táncot lejtve jött ki egy tortából az Úszó erőd című filmben. De mi történt azóta Erika Eleniakkal?

Büszke anya, színész, podcast készítő, producer, spritituális alkimista és szívében hálás. Ezekkel a szavakkal jellemzi magát a Baywatch egykori fürdőruhás csillaga, Erika Eleniak az Instagram oldalán. A vérbeli kaliforniai lány (Los Angelesben született) tehetségét már kiskorában felfedezték, és ugyan az E.T. – A földönkívüli után leginkább egy másik szőke kislányról, Drew Barrymore-ról beszélt a világ, de egy apró szerepet már abban is elcsípett magának. Az igazi áttöréshez azonban még várnia kellett pár évet és fel kellett vennie hozzá egy piros fürdőruhát: amikor 1989-ben elindult a Baywatch, még senki sem gondolta, hogy ekkora siker lesz. Eleinte még szűkös költségvetésből forgatták, ezért fordulhatott elő, hogy például januárban vettek fel nyári felvételeket. Persze egy kaliforniai január nagyon nem ugyanaz, mint egy magyarországi, de így is kililult ajkakkal, vacogva, olykor a hideg víz szélén állva kellett eljátszaniuk, hogy a forróságban élvezik a napsütést és a hűs vizet, netán izzadnak a futástól.

Erika Eleniak a Baywatchban

Erika Eleniak a Baywatch egyik promóciós fotóján (Fotó: Profimédia)

A Baywatchtól Steven Seagal-ig

Bár Erika Eleniak mindössze három évad után ott hagyta a sorozatot (az ő helyére érkezett Pamela Anderson, aki után a széria újabb sikerszintet lépett), sosem bánta meg a döntését, sőt az első két évadot még kimondottan élvezte, úgy érzi, a második évadban a karaktere erős történetet kapott. A harmadikkal azonban már voltak problémái. Úgy érezte, a Baywatch kezd inkább videoklipek sorozatára hasonlítani, és a történet már nem is annyira fontos, emellett nem volt kedve minden forgatási napon fürdőruhában feszíteni, ami egy vízimentő karakter esetében problémát jelent. De Eleniak szerint ezek egyike sem volt akkora probléma, hogy emiatt ne folytatta volna: egyszerűen filmeket szeretett volna forgatni, és nem egy tévésorozatban szerepelni (a kilencvenes évek elején a filmek sokkal nagyobb presztízst jelentettek egy színésznek a sorozatoknál).

A terve eleinte beválni látszott. Rögtön szerepet kapott Steven Seagal nagy sikerű Úszó erőd című akciófilmjében, és a Beverly Hill-dili című vígjátékban, ám Hollywood nem tudott mit kezdeni vele hosszabb távon, és alig néhány év alatt az A-kategóriából átsodródott a B-be, ahonnan már sosem sikerült kitörnie. Nagyjából 2012-ig azért viszonylag sokat forgatott, azóta azonban csak hébe-hóba áll kamerák elé.

Erika Eleniak és a spiritualitás

Bár a Baywatch során jegyben járt kollégájával, Billy Warlockkal, a kapcsolatból sosem lett házasság, és Eleniak csak évekkel később ment hozzá Philip Goglia testépítőhöz, bár a házasság csupán fél évig tartott. A lányát már a második férjének, Roch Daigle-nek szülte, akivel 2001-ben ismerkedett meg egy forgatáson. Ők ketten azóta is együtt vannak.

Ahogy elkezdett egyre ritkábban csörögni a telefonja, Eleniak a sprititualitás felé fordult. Van egy népszerű podcastje The Spiritual Alchemy Podcast with Erika címmel, amelyben a színésznő megosztja az emberekkel a filozófiáját és az önsegítő metódusait, valamint próbálja megosztani a belső erejét másokkal, és hozzásegíteni az embereket ahhoz, hogy nagyobb önbizalmuk, boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatuk és boldog életük legyen. Bár Hollywood már nem csábítja őt főszerepekkel, ettől még Erika Eleniak úgy tűnik, jól érzi magát a bőrében, és az Instagram-oldala tanulsága alapján ötvenéves kora felett is megmaradt az a babaarca, amiért annak idején a fél világ bele volt zúgva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top