nlc.hu
Sztárok

Matthew McConaughey a Fehér Házban tartott beszédet

Matthew McConaughey érzelmes beszédet tartott a texasi lövöldözés kapcsán a Fehér Házban

Több áldozat személyes történetét is elmesélte a színész.

A hollywoodi színész, Matthew McConaughey szenvedélyes beszédet tartott kedden a Fehér Házban, miután Joe Biden amerikai elnökkel találkozott. Beszédében, mely során sokszor elérzékenyült, arra hívta fel az Egyesült Államok vezetőinek, és minden polgárnak a figyelmét, hogy végre szigorítsák meg a fegyvertartás törvényét. 

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey a Fehér Házban (Fotó: Getty Images)

McConaughey Texas Államban, Uvalde városában született, éppen ezért megrendítette, ami május 25-én történt. A Robb Általános Iskolában egy 18 éves férfi ámokfutó lövöldözésbe kezdett, melyben 19 gyermek, és kettő ott dolgozó tanár vesztette életét. A színész a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón könnyeivel küzdve mutatta meg az egyik áldozat zöld tornacipőjét, miután a szülei csak arról tudták azonosítani a holttestet

A hollywoodi sztár szerint most lehetőség nyílt arra, hogy értelmes fegyvertartási reformot hajtsanak végre: általános háttérellenőrzést, az AR-15-ös fegyverek vásárlásához várakozási időt és a korhatár 21 évre való emelését, illetve az intő jelekről szóló törvények bevezetését követelte – írta meg a CNN

„Ezek észszerű, praktikus, taktikus szabályozások a nemzetünk, államaink, közösségeink, iskoláink és otthonaink számára. A felelősségteljes fegyvertulajdonosoknak elegük van abból, hogy az alkotmány második módosítását néhány zavart elméjű egyén kihasználja és eltéríti. Ezek a szabályozások nem visszalépést jelentenek – egy lépést jelentenek előre a civil társadalom és a Második Alkotmánymódosítás érdekében – mondta. – Elég volt az ellencsapásokból. Elég a másik oldal érvénytelenítéséből. Üljünk közös asztalhoz, amely az amerikai népet képviseli. Találjuk meg a középutat, azt a helyet, ahol a legtöbb amerikai amúgy is él. Különösen ebben a kérdésben. Mert ígérem neked, Amerika, te és én, nem vagyunk annyira megosztottak, mint ahogyan azt állítják rólunk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top