nlc.hu
Sztárok

25 év börtönt kaphat R. Kelly

Akár több mint 25 év börtönre is ítélhetik R. Kelly-t

Az ügyészség szerint később sem fogná vissza magát az énekes.

Évek óta húzódik R. Kelly amerikai énekes ügye, akiről kiderült, hogy szexuálisan zaklatott nőket, kisfiúkat és kislányokat is. A szövetségi ügyészség indítványozta, hogy az R&B énekes több mint 25 évre kerüljön börtönbe – derült ki egy csütörtöki jogi bejelentésből, amit a New York Post szemlézett.

R. Kelly

R. Kelly bírósági tárgyalása (Fotó: Getty Images)

Kellyt, akinek az ügyében június 29-én döntenek, tavaly szeptemberben találták bűnösnek: évtizedeken át szexuálisan zaklatott nőket, fiúkat és lányokat. Mind a kilenc vádpontban elítélték a szexuális kereskedési perben. 

Tekintettel a bűncselekmények súlyosságára, a konkrét elrettentés szükségességére és annak szükségességére, hogy meg kell védeni a nyilvánosságot a vádlott további bűncselekményeitől… a kormány tisztelettel kijelenti, hogy 25 évet meghaladó büntetés indokolt” – mondta az Egyesült Államok ügyészsége. A 31 oldalas beadványban arról is szó esett, hogy mivel a vádlott több évtizeden keresztül szedte áldozatait, valószínűleg semmi nem tartaná vissza attól, hogy továbbra is szexuálisan zaklasson és kizsákmányoljon gyermekeket és nőket.

Ha az ügyészség úgy dönt, hogy az énekes börtönbe kerül, az 55 éves Kelly több mint 80 esztendős lesz, amikor szabadlábra helyezhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top