nlc.hu
Sztárok

Egerszegi Krisztina a transznemű sportolókról

Egerszegi Krisztina szerint az lenne a fair, ha a transznemű sportolóknak külön kategóriája lenne

Az olimpiai bajnok sportoló szerint létezik jobb megoldás a jelenleginél.

Az ötszörös olimpiai bajnok úszó Egerszegi Krisztina 1996-ban visszavonult a profi sporttól. Azóta a három gyermeke nevelése mellett ritkán vállal szerepet a sportéletben és még ritkábban ad interjút.

Egerszegi Krisztina Egerszegi Krisztina (Fotó: MTI)

A Mandiner egy számos témát érintő interjút készített az egykori sportolóval, aki az úszósportban is jelenlévő transzgender-jelenségről is elmondta a véleményét. Tudniillik van az amerikai egyetemi úszóbajnokságban egy Will Thomasként született, ma Lia Thomasként versenyző sportoló, aki sorra dönti meg a női rekordokat. 

„És hol vannak ilyenkor a női szervezetek, amelyek felszólalnának ez ellen? Én csodálkozom azon, hogy pont ilyenkor nem emelik fel a szavukat – mondta a témával kapcsolatban Egerszegi, majd arra is kitért, hogy szerinte ez miként tudna működni. – Szerintem az egyetlen dolog, amit a női sportolók tehetnek, hogy nem indulnak el ilyen versenyeken. A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké. Úgy gondolom, akkor maradhatna fair a verseny, ha a transznemű sportolóknak lenne egy külön kategória, én ezt látnám a legjobb megoldásnak, akkor senkinek nem sérülne a versenyzéshez való joga.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top