nlc.hu
Sztárok

Bálint András a színész szakmáról

Bálint András: „A színház egy szerelmes dolog. Itt valahogy mindenki beleszeret mindenkibe”

A színész szerint a színházban általános dolog az ölelkezés, puszilkodás.

Az ATV Húzós eheti vendége Bálint András. A színészóriás többek között arról is mesélt Rónai Egonnak, hogy miként tudott egyszerre színész és igazgató lenni a Radnóti színházban, megosztotta gondolatait a #metoo mozgalomról és bevallotta, hogy a színház mozgatórúgója a szerelem.

bálint andrás húzósbálint andrás húzós

Fotó: ATV Húzós

„A színház egy szerelmes dolog. Itt valahogy mindenki beleszeret mindenkibe. Szeretetre vágyunk, azt akarja minden színész, hogy szeressék. Tetszeni akarnak. A színházban általános dolog az ölelkezés, puszilkodás. De ebben nincs szexus, csak érintés. A színésznek vonzódnia kell a partnernőjéhez. Amíg a színházban van az ember, addig lehet szerelmes, de utána haza kell menni. Ez nem úgy szerelem, ahogy azt gondoljuk, ez egy vonzódás. Kováts Adéllal – aki most az igazgatóm – 30 éve játszom együtt, de sosem szerettünk úgy egymásba. Bodnár Erikával, a második feleségemmel viszont igen. Vele egy tévéfilm forgatásán szerettünk egymásba, egy ágyjelenet közben. Rengeteg partnernőmmel voltam ilyen helyzetben, de velük nem jöttem össze” – részletezte Bálint András.

Hogyan kell bánnia egy rendezőnek a színésszel? Sokféle módszer van. Van halk, van hangos. Van tapintatos, tapintatlan. De el kell menni a vörös vonalig, megalázni azonban nem lehet. De a határig el kell menni. Egy színházban mindenki sikeres akar lenni, és mindent meg akar tenni azért, hogy sikeres legyen. Ki kell mozdítani a komfortzónából, ezt pedig mindenkinél máshogy kell elérni – vallja a színész.

A teljes beszélgetés péntek estétől elérhető az ATV Youtube csatornáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top