nlc.hu
Sztárok

Szerzői jogvita Lajcsi és MC Hawer között

Galambos Lajos állítja: 10 millióval rövidítette meg MC Hawer

Lajcsi szerint MC Hawer jogszerűtlenül dolgozta fel egyik slágerét, és ezzel súlyos pénzekkel károsította meg.
Lagzi Lajcsi interju kozben a budapesti Felicita etteremben

Galambos Lajos azt állítja, hogy MC Hawer 10 millió forinttal rövidítette meg a Mikor a vodka a fejembe száll című dal jogsértő feldolgozásával – írja a Blikk.

Az 1999-ben született nóta szövegét Lajcsi, a zenéjét pedig Hoffman Sándor szerezte, ám a jogdíjak nem hozzájuk kerültek. Lajcsi szerint Koczka Géza, ismertebb nevén MC Hawer zsebében landolt a pénz.

A trombitás szerint mindez úgy történhetett meg, hogy a dalt nem az ő szerzeményeként tartják számon.

Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert. Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője

– mondta Galambos Lajos, aki nemrégiben egy szakmabelivel jött össze. 

A zenész elismeri, hogy MC Hawer más formában adja elő a nótát, de szerinte így is jogsértésről van szó. „Való igaz, hogy ő más formában adja elő, mert írt hozzá egy rap betétet, de erre is engedélyt kellett volna kérnie tőlem, vagyis Sándortól és tőlem, ám sosem kaptunk ilyen megkeresést, és nem is engedélyeztük.”

Lajcsi állítja, bizonyítéka van arra, hogy övék a dal, ezért szeretné, ha visszamenőleg kifizetnék őket, és hajlandó akár a pereskedésig is elmenni.

(Kiemelt kép: Vadnai Szabolcs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top