nlc.hu
Sztárok

Így lettem: Rónai Egon

Rónai Egon: „A háborúról nagyon keveset beszéltek a szülők, mert fájt”

Rónai Egon mesélt a gyerekkoráról, a karrierjéről és a gyereknevelésről is.

A népszerű tévés, rádiós, Prima Primissima díjas újságíró – és nem mellesleg büszke, ötgyerekes édesapa – az UNICEF Magyarország Így lettem című podcastjának második évadában mesél többek között a gyerekkoráról, apaságról és a szülőktől kapott minták meghatározó, jellemet, karriert, életfelfogást formáló hatásairól Mészáros Antóniának.

Igazi sztárcsaládba született, édesapja, a második világháború ideje alatt a munkatábort is megjárt idősebb Rónai Egon az ötvenes-hatvanas-hetvenes évek egyik legfelkapottabb színésze, konferansziéja, újságírója volt. „A háborúról nemigen beszélt. De azt hiszem, ez egy generációs »közös élményünk«, a háborút túléltek gyerekeinek: hogy nagyon keveset beszéltek erről a szülők, mert hogy fájt” – mondja erről Rónai Egon.

rónai egon unicef

A műsorvezető életének számos apróbb-nagyobb mozzanatába beavatja a podcast hallgatóit: mesél többek között arról, hogy miért nem lett belőle színész, rocksztár vagy sportoló; hogy miként élte meg, amikor már kamaszfejjel megtudta, hogy van egy féltestvére; hogy ötgyerekes apukaként hogyan vélekedik a gyereknevelés sokunkat foglalkoztató „nagy dilemmáiról”.  

Az UNICEF Magyarország tavaly decemberben indította el Így lettem című podcastsorozatát, amelyben neves, szakmájukban elismert emberek mesélnek korai éveikről, és arról, hogy milyen körülmények, kapcsolatok, tapasztalatok és lehetőségek formálták őket azzá a felnőtté, akivé lettek. A sorozat második évadában Rónai Egon mellett többek között Kepes Andrással, Pataki Ágival, Jocó bácsival, Al Ghaoui Hesnával, Ördög Nórával és Berg Judittal beszélget Mészáros Antónia.

A teljes beszélgetést itt hallgathatod meg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top