nlc.hu
Sztárok

Józan László távozása a Vígszínházból

14 év után távozott a Vígszínház társulatából Józan László

A Barátok közt egykori színésze, Józan László szabadúszóként folytatja karrierjét.

Józan László akkor vált széles körben ismertté, amikor a Barátok köztben feltűnt Tóbiásként, pedig már a színművészeti egyetem utolsó évében a Vígszínházban játszott, majd társulati tag lett – írja a Blikk. Most 14 év után távozott a Vígszínház társulatából, és szabadúszóként folytatja a karrierjét a színész, aki családilag is érintett a háborúban.

„Voltak nehezebb időszakaim, tizennégy évig voltam a Vígszínház tagja. Ez most zárult le. Eljutottam oda, hogy szeretnék szabadúszó lenni, és azt éreztem, most jött el az a pont a szakmai életemben, amikor ezt meg tudom lépni. Hoztam egy döntést, felmondtam. Rudolf Péter meglepődött, ő szerette volna, ha maradok – mesélte a Blikknek a színész, aki a Vígszínház falai között lett színészpalántából ismert művész. Érthető, hogy a szakítással kapcsolatban vegyes érzések kavarognak benne.

„Voltak olyan színházi évadaim, amelyek kevésbé voltak fontosak szerepek vagy lehetőségek szempontjából, és voltak egészen elképesztő feladatok” – árulta el László, aki az egykori sorozatban meleg embert játszott.

Józan László

Józan László Junior Prima díjas színész (Fotó: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top