nlc.hu
Sztárok

Pál Éva a pánikbetegségéről

Kis híján zárt osztályra került a neotonos Pál Éva: „Bármikor rám törhetnek a rohamok”

Antidepresszáns nélkül sokáig az utcára sem lépett ki az énekesnő.

Pál Éva csaknem öt évtizeden keresztül küzdött súlyos mentális betegséggel, ijesztő rohamai pedig az egész életét megkeserítették. A Neoton Família egykori tagja pozitív életszemléletének köszönhetően lett mára tünetmentes – írja a BEST magazin.

Pál Éva

Pál Éva immár megtanult együtt élni a betegségével – Forrás: TV2/ Mokka – videó

Húszéves koromban jött rám az első roham, akkor nagyon megijedtem, azt sem tudtam, mivel állok szemben. Sokan hisztisnek, bolondnak neveztek. (…) Az orvosom megkérdezte, hogy szeretnék-e zárt osztályra kerülni, mert ha nem, akkor ezt igenis komolyan kell venni és kezelni kell. A pszichiáteremmel szó szerint kibeszéltem magamból a problémáimat” – mesélte a hitelcsapdából kikerült énekesnő. Elmondása szerint hosszú út vezetett az elfogadásig, addig, hogy megtanuljon együtt élni a betegségével.

Pál Éva jól tudja, a pánikbetegségből nem lehet teljesen kigyógyulni, a rohamok bármikor előjöhetnek. “Korábban még az utcára sem léptem ki antidepresszáns nélkül. (…) Nem szabad félni, helyette pozitívan kell gondolkodni, különben teljesen be lehet csavarodni” – vallotta be.

Bővebben a legfrissebb BEST magazinban!

BEST - címlap

Mentális betegségek sztároknál:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top