nlc.hu
Sztárok
Woody Harrelson apja elítélt bűnöző

Woody Harrelson apja gyilkosságért ült egész életében börtönben

Woody Harrelson világhírű színész számára az apja olyan volt gyerekkorában, mint bármelyik másik szülő, ám amikor felnőtt, szembesülnie kellett a ténnyel, hogy egy gyilkostól származik.

Olykor a legérdekesebb színészek, művészek nehéz gyerekkort tudhatnak maguk mögött, ahogy Woody Harrelson is, akinek az apja, Charles Harrelson gyilkos volt és az élete nagy részét börtönben töltötte. Charles 1968-ban, Woody hétéves korában tűnt el a fia életéből, majd ‘73-ban lecsukták 15 évre gyilkosságért, ám jó magaviselete miatt korábban, 1978-ban szabadult. Kár volt kiengedni a börtönből, ugyanis alig egy évvel később elkövette azt a bérgyilkos munkát, ami miatt életfogytiglanra ítélték végül.

Charles Harrelson legnagyobb bűne

A hírhedt texasi drogbáró, Jimmy Chagra bérelte fel Charles Harrelsont, hogy megölje azt az embert, aki az útjában állt. Chagra 250 ezer dollárt ajánlott a munkáért, mert ez a gyilkosság menthette meg attól, hogy drogcsempészetért életfogytiglanra ítéljék. A kiszemelt áldozat a Chagra ügyében eljáró bíró volt: John Wood Jr., aki arról volt híres, hogy kemény kézzel bánt a drogcsempészekkel és nagyon könnyen osztotta ki nekik az életfogytiglanos büntetést. Ez lett végül a veszte, ezt az ítéletet megelőzendő bérelte fel a drogbáró Charles Harrelsont, aki 1979. május 29-én hátba lőtte a bírót. Az eset bevonult a történelembe: Wood lett az első szövetségi bíró, aki bérgyilkosság áldozata lett.

Woody Harrelson eddigre már egyáltalán nem emlékezett az apjára, nem tudott róla semmit, egészen addig, míg véletlenül meghallotta a rádióban, hogy egy bizonyos Charles Harrelson tárgyalásáról beszélnek. A fiatal fiú ekkor kérdezte meg az anyjától, hogy a rokona-e Charles Harrelson, így tudta meg, hogy ki az apja és miért van a bíróság előtt.

Charles és Woody Harrelson

Balra Charles Harrelson, jobbra Woody Harrelson, akinek szintén meggyűlt a baja rendbontásért a rendőrséggel (Kép: Wikipedia / Getty Images)

Apa és fia újra együtt

1981-ben Charles Harrelson kétszeres életfogytiglan börtönbüntetést kapott a bíró meggyilkolásáért. Woody úgy döntött, hogy ennek ellenére megpróbálja újra felépíteni a kapcsolatot az apjával a 80-as években, nem a gyilkost látta Charles-ban, hanem a rég elvesztett apát. A színész az évek során ráadásul kétmillió dollárt költött el az apja jogi képviseletére, annyira igyekezett új tárgyalást, új ítéletet szerezni neki. Chagrat, a drogbárót felmentették a merénylettel kapcsolatos összeesküvés vádja alól és a tanúvédelmi programba is bevették, mert segített a szövetségieknek más drogügyekben. Az is segítette az ügyét, hogy Chagra bátyja védőügyvéd volt. Woody ügyvédjeinek elmélete, ami alapján új tárgyalást próbáltak szerezni Charles-nak, hogy ha maga Chagra ártatlan, akkor Harrelsonnak nem kellene szintén ártatlannak lennie a gyilkosságban? A bíró nem értett egyet Harrelson ügyvédeivel, és az apa rácsok mögött töltötte élete hátralévő részét.

Woody Harrelson

Woody Harrelson 2022-ben sikeres karrierrel a háta mögött (Kép: Getty Images)

Az idősebb Harrelson életfogytiglani büntetése alatt egyszer azt a merész állítást tette, hogy ő gyilkolta meg John F. Kennedy-t. Senki sem hitt neki és később vissza is vonta a vallomását, azzal magyarázva, hogy a vallomással „az életemet akartam meghosszabbítani”. Ám Lois Gibson, egy jól ismert törvényszéki szakember később azonosította Charles Harrelsont a három titokzatos férfi egyikeként, akiket nem sokkal a JFK elleni merénylet után fényképeztek le. A JFK halálában való részvételüket gyakran összefüggésbe hozták összeesküvés-elméletekkel. Charles Harrelson 2007-ben szívrohamban halt meg a börtönben.

Amikor megkérdezték, hogy az elítélt bűnöző apa mennyiben befolyásolta az életét, a fiatalabb Harrelson azt mondta: „Eléggé. Az ő születésnapján születtem. Japánban azt mondják, hogy ha az apád születésnapján születsz, akkor nem olyan vagy, mint az apád, hanem te vagy az apád. Amikor leültem vele beszélgetni egyszerűen észbontó volt látni mindazt, amit ő is ugyanúgy csinált, mint én.”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top