Ennyire hasonlítanak a felmenőikre a brit királyi család tagjai

nlc | 2022. Augusztus 05.
A brit királyi család ma is élő tagjai és felmenőik között bizonyos esetekben egészen kísérteties a hasonlóság. A jellegzetes arcvonások olykor több generációval később köszönnek vissza.

Teck Mária királyné és II. Erzsébet

Teck Mária királyné és II. Erzsébet

Teck Mária királyné és II. Erzsébet (Fotók: Getty Images)

II. Erzsébet számos arcvonásával szinte egy az egyben néhai nagyanyját, Teck Mária királynét, V. György brit király nejét idézi. A szó szoros értelmében legszembetűnőbben azonban a tekintetük hasonlít: ugyanaz az elegáns és határozott nézés.

II. Erzsébet és Sarolta hercegnő

II. Erzsébet és Sarolta hercegnő (Fotók: Getty Images/Kensington Royal)

Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyermekéről, Sarolta hercegnőről egészen kicsi kora óta mondják, hogy rendkívüli módon hasonlít dédnagyanyjára, II. Erzsébetre. Ha egymás mellé tesszük a brit uralkodó kislánykori képeit és a Saroltáról készült fotókat, valóban egyértelmű a hasonlóság.

Erzsébet királyné és Eugénia hercegnő

Erzsébet királyné és Eugénia hercegnő (Fotók: Getty Images)

Eugénia hercegnő az arcformáját és a szemeit is dédnagymamájától, Bowes-Lyon Erzsébettől, vagyis az anyakirálynétól örökölte. Ha a genetikájuk másban is hasonló, Eugénia is hosszú életre számíthat, hiszen az anyakirálynő rendkívül szép kort, 101 évet élt meg.

VII. Eduárd és Károly herceg

VII. Eduárd és Károly herceg (Fotók: Wikimedia Commons/Getty Images)

VII. Eduárd király – Viktória királynő és Albert herceg legidősebb fiának – orrát és szemeit a leghatározottabb módon ükunokája, Károly herceg örökölte meg.

VI. György és Eduárd kenti herceg

VI. György és Eduárd kenti herceg (Fotók: Getty Images)

Eduárd kenti herceg sem tagadhatná le a közte és nagyapja, VI. György között fennálló vérségi köteléket. Szinte minden arcvonásuk hasonlít, a fülük pedig egy az egyben egyforma.

Fülöp herceg és Harry herceg

Fülöp herceg és Harry herceg (Fotók: Getty Images)

Fülöp herceg egyes vonásai felfedezhetők Vilmos herceg külsején is, azonban Harry még feltűnőbben hasonlít tavaly elhunyt nagyapjára.

Albert herceg és Vilmos herceg

Albert herceg és Vilmos herceg (Fotók: Getty Images)

Vilmos herceg viszont, különösképp profilból, rendkívüli módon hasonlít szépapjára, Viktória királynő férjére, Albert hercegre, akinek a hajkoronája is hasonlóan korán kezdett gyérülni.

via

Exit mobile version